solyanreklam
sagreklam

Büyükşehirle Hasatlar Bereket Kokuyor

Büyükşehirle Hasatlar Bereket Kokuyor

Büyükşehirle Hasatlar Bereket Kokuyor
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Çiftçi kazanyor, Mersin nergis kokuyor

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan hayata geçirilen Nergis Çiçei Yetitiriciliini Yaygnlatrlmas Projesi’nde bereketli balayan hasat üreticilerin yüzünü güldürüyor. Proje sayesinde talk ve kullanlmayan araziler tarma kazandrlrken, çiftçi ise nergis yetitiricilii ile kazancna kazanç ekliyor.

Hem tarm, hem çiftçi kazanyor

Mersin’de mevcut tarmsal yelpazeyi zenginletirerek alternatif ürün yetitiricilii oluturma konusunda ilklere imza atan Mersin Büyükehir Belediyesi Tarmsal Hizmetler Dairesi Bakanl, hayata geçirdii saysz proje ile Mersin tarmna yön veriyor. Her geçen yl artan üretim maliyetleri nedeniyle zor günler geçiren tarmsal üreticiler, Büyükehir Belediyesi’nin projeleri ile yeniden ayaa kalkyor.

Aaç fidelerinden damzlk teke hibelerine kadar birçok konuda tarma ve üreticiye destekler veren Büyükehir Belediyesi, Tarmsal Hizmetler Dairesi’nin aracl ile balad Nergis Nergis Çiçei Yetitiriciliini Yaygnlatrlmas Projesi’nde emeklerin karln almaya balad. Erdemli lçesi Hüsametli ve Arslanl Mahallelerinde tespit edilen 23 üreticiye toplam 50 bin adet katmerli, kokulu, arpa çeidi nergis çiçei soan datan Büyükehir Belediyesi, talk veya kullanlmayan parçal arazilerin tarma kazandrlmasnda etkin rol oynarken, üreticilerin gelir seviyelerinin arttrlmasnda da önemli bir baarya daha imza att.

Proje kapsamnda Mersin Büyükehir Belediyesi Tarmsal Hizmetler Dairesi Bakanl teknik personellerince üreticilere uygulamal ve teorik eitim verilirken, ürünlerin yetime aamasnda da teknik personellerce gerekli arazi kontrolleri yaplarak verimli ve kaliteli ürün yetitiricilii için çalmalar yürütüldü. Nergis soan datmndan hasada kadar geçen süre zarfnda belli aralklarla proje takibini yapan teknik personeller, üreticilere nergis yetitiricilii hakknda önemli ayrntlar ve dikkat edilmesi gereken hususlar aktard.

Soandan pazara Büyükehir farkyla

l genelinde toplamda 100 bin 400 adet nergis soann üreticilerle buluturan Büyükehir Belediyesi, Erdemli Hüsametli Mahallesi’nde üretici Cahide Aslan’a 5 bin adet nergis soan verdi. Sklkla yaplan ziyaretler ve eitim çalmalarnn ardndan ilk hasadn yapan Aslan, 5 bin soandan ilk hasatta 100 demet nergis çiçei elde etti. Yaps gerei her geçen yl verdii çiçek says daha da artan nergis soanlar, üretici Cahide Aslan’a bundan sonraki dönemde nergis yetitiriciliinin de kaplarn aralad.

Daha önce nergis yetitirmeyi hiç düünmediini ve Büyükehir Belediyesi’nin projesi sayesinde nergisle tantn anlatan Aslan, “Büyükehir Belediyesi’nin projesini duyduumuzda bavuruda bulunduk ve 5 bin adet nergis soan verdiler. imdi burada diktiimiz soanlarn hasadn yapyoruz. Nergislerin alcsn da Büyükehir Belediyesi buldu ve dolaysyla ürünlerimiz için Pazar problemi bile yaamadk. Sa olsunlar belediye personelleri de sürekli geldi, bizlere eitimler verdi, neler yapmamz gerektiini anlattlar. Verdikleri destekler sayesinde hiçbir problem yaamadan verim saladk ve imdi bunun meyvelerini topluyoruz. Daha önce nergis dikmek hiç aklmda bile yoktu. lk kez nergis diktik ama umduumuzdan iyi oldu. Bizlere ve özellikle kadnlara böyle projelerle salad imkanlardan dolay Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a çok teekkür ederiz” diye konutu.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık