solyanreklam
sagreklam

Sarıkeçili Yörük Çocuklar Mersin?de

Sarıkeçili Yörük Çocuklar Mersin?de

Sarıkeçili Yörük Çocuklar Mersin?de
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, 'Sarkeçili Çocuklar Projesi' kapsamnda Türkiye’nin son konar-göçer Yörükleri olan Sarkeçili çocuklarn hayallerini gerçekletirmeye devam ediyor. Proje kapsamnda çocuklar hem sosyalleiyor, hem de kentin tarihi ve doal güzelliklerini tanyor.

Büyükehir Belediyesi sayesinde, Anadolu’da bin yla merdiven dayayan göç kültürünü sürdüren Sarkeçili Yörük çocuklar 'Sarkeçili Çocuklar Projesi' ile sosyal aktivitelere katlma imkânna erierek hem eleniyor hem öreniyor.

Derslerinde baarl olan 32 Yörük örenciye sosyal aktivite imkân

Büyükehir Belediyesi tarafndan hayata geçirilen ‘Sarkeçili Çocuklar Projesi’ kapsamnda, Toroslar, Aydnck ve Erdemli ilçelerinden Mersin merkeze gelen konargöçer ve okullarnda baarl olan 32 Sarkeçili çocuk, çeitli eitimler ve sosyal aktiviteler ile gönüllerince vakit geçiriyor. 

Toroslar, Aydnck ve Erdemli’nin dalk kesimlerinde yaamlarn devam ettiren Sarkeçili çocuklar, proje kapsamnda satranç, resim, yüzme, tenis, aile içi eitim, davran kurallar ve madde bamll gibi konularda eitim alrken, Mersin Deniz Müzesi, Tarsus Hayvanat Bahçesi, Nusret Mayn Gemisi, Eshab- Kehf, Takuyu Maaras  gibi tarihi ve turistik alanlar da gezdiler.

Öte yandan Geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli eserlerinden biri olan Hacivat ile Karagöz gölge oyununu da izleyen Sarkeçili çocuklar, Ali Baba ve Krk Haramiler, Kelolan tiyatrosu ile de elenceli dakikalar yaad. Her gün kahvaltnn ardndan satranç oynayan ve resim yapan çocuklar, gün içerisindeki aktivitelerini tamamladktan sonra serbest zaman ve okuma saati sayesinde de kitap okuma alkanl kazanarak günü sonlandryor. Projeden duyduklar memnuniyeti dile getiren çocuklar belki de hayatlar boyunca göremeyecei etkinliklerle tanmalarndan duyduklar memnuniyeti dile getirerek, kendilerine bu imkân salayan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkürlerini ilettiler.

Sarkeçili Yörük Çocuklar Mersin’i sevdi

Aydnck lçesi’nden gelerek Sarkeçili çocuklar ile elenceli zaman geçiren Huriye Çelik, “yi ki burada yüzüyorum, çok güzel. lk defa yüzmeye geldim. Mersin’e de daha önce hiç gelmemitim. Buras çok güzel ve çok beendim. Bizlere bu frsat tanyan Mersin Büyükehir Belediye Bakanmza da çok teekkür ediyorum. Kendisini çok selamlyorum” dedi.

Toroslar’dan gelen 6. snf örencisi Vedat Kaplan da Mersin’de olmaktan dolay duyduu mutluluu dile getirerek, “Hayvanat bahçesi gibi yerleri hayatmda hiç görmediim için oralara gittiimde mutlu oldum. lk defa canl olarak aslan ve kaplan gibi hayvanlar gördüm. Bu yüzden çok mutluyum.  Denize birkaç defa gittim, orada zor yüzüyordum ama burada ise az çok yüzmeyi örendim. Neredeyse buradaki herkesle arkada oldum. Mersin Büyükehir Belediye Bakanmza öncelikle çok teekkür ediyorum. Bu projeyi yapt için de ellerinden öperim” eklinde konutu.

Esenpnar’dan gelen Zeynep Da ise, “Ben burada çok mutluyum. Birçok yere gitmemitim ve oralar gezdim. Eshab- Kehf, Takuyu Maaras  ve sinemaya gittik. Deniz Müzesi’ni gezdik. Sinemaya ilk defa gittim mesela. lk defa konferansa katldm ve birçok insanla tantm. Burada olmaktan çok mutluyum. Yeni arkadalklar da edindim. Çok güzel bir proje, tekrar yaplrsa gelmek isterim” ifadelerini kulland.

Aydnck’tan Mersin’e geldiini ifade ederek, ehri çok sevdiklerini vurgulayan Vural Candan, “Burada çok elendiimi söyleyebilirim. Arkadalarmzla hem elendik hem bir ve beraber olduk. Burada Tarsus’taki hayvanat bahçesine gittik. Eshaf- Kehf’deki maaralar gördük, Mersin’e gelip tenis oynadk, bazlarmz satranç bile örendi. Burada olmaktan dolay keyifliyim” diye konutu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık