solyanreklam
sagreklam

Mersin Tarihinde Bir İlk Daha Gerçekleşti: 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planları Meclisten Geçti

Mersin Tarihinde Bir İlk Daha Gerçekleşti: 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planları Meclisten Geçti

Mersin Tarihinde Bir İlk Daha Gerçekleşti: 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planları Meclisten Geçti
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi ubat Ay 2018 yl Olaanüstü Meclis Toplants, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bakanlnda gerçekletirdi.

Olaanüstü Meclis Toplants’nda, Akdeniz-Toroslar-Yeniehir-Mezitli lçeleri 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazm mar Plan ile ilgili karar oy birliiyle kabul edildi.

1/5000’lik plan çalmalarnn süreçlerinden ve kazanmlarndan bahseden Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Mersin il çevre düzeni plan çalmalarna 13 ubat 2015 tarihinde baladk. Bununla e zamanl olarak 4 ilçenin, Akdeniz, Toroslar, Yeniehir ve Mezitli Nazm mar Plan çalmalar da Eylül 2015 tarihinde balad. Yani birbirine paralel götürüldü. Bugüne kadar 4 ilçenin bütünleik bir 1/5000 ölçekli Nazm mar Plan yoktu. Her ilçe kendisine göre bir uygulama yapyordu. 1990’l ve 2000’li ylarda yaplm, parçacl Nazm mar Planlar ile ehrin yaplamas gerçekleiyordu. Bu süreçle ilgili kamu kurulularndan, sivil toplum örgütlerinden, odalardan, derneklerden bir çok kiinin katlmlaryla toplantlar gerçekletirildi. Bu toplantlarda alnan kararlar belediyemizce çevre düzeni plan ve Nazm mar Plan’na yanstld. Kentimizin en önemli sorunu olarak gördüümüz isizlik konusunun çözülmesi için sektörel gelimeyi salayacak, tarm, hayvanclk, turizm, sanayi, lojistik ve hizmetlerle ilgili kararlar alnd. Çevre Düzeni Plan 19.07.2017 tarihinde Çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan 18.08.2017 tarihinde ise Büyükehir Belediye Meclisi tarafndan onayland ve yürürlüe girdi” dedi.

Bakan Kocamaz: “Burada Tarihi Bir Karar Vereceksiniz”

Bakan Kocamaz, Akdeniz-Toroslar-Yeniehir-Mezitli lçeleri 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazm mar Plan sayesinde Mersin’de tarihi bir karar verileceine deinerek “Bu plan gerçeklesin, itirazlar tamamlansn ve tam onaylandktan sonra ben rica ediyorum ne meclis üyeleri, ne de dardan müteahhitler ya da arsa sahipleri bize imar deiiklii için gelmesin. Biz de bu meclisi rahat bir ekilde yürütelim. Görevimizi tam manasyla yapm olalm. Zaten en son gelen müfettiler de imarla ilgili Büyükehir Belediyesi’nin yapt ilerin çok düzgün ve temiz olduunu ifade ettiler. Ben hepinize bu konuda verdiiniz destekler için teekkür ediyorum. nallah bu 5000’lik planlar da çektiimiz emee, zaman kaybna deer. Bugün burada tarihi bir karar vereceksiniz. Mersin tarihine de geçmi olacaksnz” ifadelerini kulland.

1/5000 Ölçekli Nazm mar Planlar Oy birlii ile kabul edildi

Mersin tarihinde önemli bir admn daha atldn ifade eden Bakan Kocamaz, alnan bu karar ile yatrmlarn önünün açlacan ayn zamanda isizlik problemine de çözüm olabileceini dile getirdi. Bakan Kocamaz, “Bu çalmayla 4 merkez ilçeyi kapsayan bütünsel bir Nazm mar Plan hazrlanm oluyor. Önümüzdeki 20 yllk süreci kapsayan bu plan ile mevcut 1/1000’lik ve 1/5000’lik planlar arasndaki uyumsuzluklar da ortadan kalkm oluyor. Hemerilerimizin plan uyumsuzluklarndan kaynaklanan ve uygulama yapmalarn engelleyen sorunlar da inallah bugün alacamz kararla çözmü olacaz. Yatrmlarn önü de açlm oluyor. Bu planla ayrca mevcut ulam sistemi gelitirilmitir. nallah bugün alacamz karar Mersinimize ve ilçelerimize için hayrl olur. Bölgemize yeni yatrmlarn açlmasna vesile olur ve en önemlisi hepimizin bir numaral sorunu isizlik problemi de bir nebze olsun çözülmü olur” eklinde konutu.

Ayrca mecliste, Akdeniz-Toroslar- Yeniehir-Mezitli lçeleri 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazm mar Plan 1. Etabyla alakal bir sunum gerçekletirildi.

1/5000 Ölçekli Revizyon Nazm mar Plan Mersin’e ne kazandracak?

Mersin li dari snrlar kapsamnda ilin alt ölçekli planlarn koordine edecek, arazi kullanm kararlarn bir stratejik yaklam içerisinde kurgulayacak, Mersin ilinin küresel, ülkesel ve bölgesel düzeyde potansiyellerini gelitirerek, gelecee tayacak, doal ve kültürel deerlerini, sürdürülebilir araçlar ve yöntemlerle koruyup gelitirecek, kontrolsüz göç ve hzl kentleme problemlerinin yaratt ekonomik sorunlara çözüm getirecek, doal varlklar ve yenilenebilir enerji konularnda sürdürülebilir bir ekolojik yaklam benimseyecek ekilde kentsel gelimenin ve ekonomik kalknmann yönlendirilmesini salayacak.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık