solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz'dan Mersin İdman Yurdu İddialarına Cevap

Başkan Kocamaz'dan Mersin İdman Yurdu İddialarına Cevap

Başkan Kocamaz'dan Mersin İdman Yurdu İddialarına Cevap
  • 13 Ağustos 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi 2018 Yl Austos Ay Toplants’nn Birinci Birleimi Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bakanlnda topland.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen toplantda idare tekliflerine ait 27, komisyon raporlarna ait 6 ve gündem d 2 madde olmak üzere toplam 35 madde görüüldü.

“Biz bugüne kadar direndik, tayabildiimiz kadar tadk”

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, mecliste yapt konumasnda, Mersin dman Yurdu yönetiminin, kamuoyunu yanl bilgilendirmeye yönelik ve ahsn hedef gösteren açklamalarna cevap verdi. Mersin dman Yurdu’nun hiç arzu etmedikleri bir noktaya sürüklendiini dile getiren Bakan Kocamaz, “Maalesef Mersin dman Yurdu yanl ellerde ve beceriksiz yönetimler marifetiyle, hepsinden önemlisi de Mersinlinin bu kulübe sahip çkmamas neticesinde hiç arzu etmediimiz, hak etmedii bir yere sürüklendi. Artk Bölgesel Amatör Lig’e bile deil, Süper Amatör Kümeye dümü durumda. Tabi ki bu durum hepimiz açsndan üzüntü verici. Tabi kulübe kimsenin sahip çkmamas neticesinde en son taraftarlar bu kulübü üstlenmiler. Tabi Mersin Büyükehir Belediyesi olarak göreve geldiimiz günden bu yana desteimizi sürdürdük. u anda da bu kulübün tesislere 10 milyonun üzerinde borcu var. Her gelen müfetti ilk olarak o dosyay açyor. Niye bunun üzerine gitmiyorsunuz diye. Hatrlarsanz biz göreve gelmezden önce son dönemde bu tesislere borcundan dolay Mersin dman Yurdu’na haciz de gönderilmiti. Ama biz bugüne kadar direndik. Tayabildiimiz kadar tadk ve en son bu noktaya geldii andan itibaren de 86 tane Amatör Spor Kulübü var ve biz bu kulüplerimizin hepsine gerek malzeme yardm, gerekse de lisanslarnn çkmas için nakit para ödüyoruz. Bugüne kadar ödenmeyen, yaplmayan eyler” dedi.

“Böyle bir konumda bizim orasn Mersin dman Yurdu’na verme ansmz yok”

Büyükehir Belediyesi tarafndan, Macit Özcan Spor Tesisleri’ne Mersin dman Yurdu’nun kullanmas için ina ettikleri tesis hakknda konuan Bakan Kocamaz, “Tabi son dönemde biz oraya bir fitness salonu yaptrdk. Gelsin futbolcular, sporcular oradan faydalansn diye. Yetmedi o tesisin içerisinde Mersin dman Yurdu’na yönelik profesyonel ligde olduu dönemlerde ve yllardr da tesisi yok diye eletirildii için tesis yapmaya karar verdik. Yaklak 38 odal bir tesiste yapyoruz. Kaba inaat bitti. nce ileri balad. Ama imdi böyle bir konumda bizim orasn Mersin dman Yurdu’na verme ansmz yok. Çünkü dediim gibi 86 tane amatör kulüp var” eklinde konutu.

“Sütten dilimiz yand yourdu üfleyerek yiyoruz”

Mersin dman Yurdu yöneticilerinin kamuoyunu yanl bilgilendirdiklerini aktaran Bakan Kocamaz, “Mersin dman Yurdu yöneticileri geldiler. Ben onlara unu söyledim. u anda biz zaten Mersin dman Yurdu’na verdiimiz tavizler neticesinde müfettilerden devaml eletiri alyoruz. u kadar da borç var. u andan itibaren siz kulüp binas olarak oray kullanmayn ama tesislerden sonuna kadar faydalanabilirsiniz dedik. Gerek sahalardan, gerek fitness salonundan, gerek oradaki dulardan faydalanabilirsiniz dedik. Dier kulüpler de ayn ekilde. Mesela çel Spor orada kalyor ama sütten dilimiz yand yourdu üfleyerek yiyoruz. Önceden bedelini yatryor. Konaklama tesisinden faydalanyor. Bu saatten sonra hem de bu 2017 sonunda gelen ve 2018’e devam eden bu müfetti furyasndan dolay bizim baka bir yol izleme ansmz da ortadan kalkt. Mersin dman Yurdu bizim güzide takmz. Elbette ona sahip çkacaz. Dediim artlarda o tesisleri istedikleri ekilde kullanabilirler. Hangi kulüpler orada antrenman yapmak istiyorlarsa arkadalarmz planlayacaklar. O saatlerde gelip kullanacaklar. Ama o kulüp yöneticilerinin yapt açklama gerçekten üzüntü verici. Olmayan eyleri, benim söylemediim eyleri sanki söylemi gibi kamuoyu oluturmaya çalyorlar. Burada bir kez daha yineliyorum. Plan, proje dâhilinde, belediyenin bir yan kuruluu olan MESK Spor bile oraya olan borcunu yaplandrd. Yeniden kamp eklinde kalmak isterse bedelini ödeyerek kalyor” diye belirtti.

“Söylenen sözlerin tamam yalan, tezvirat ve iftiradr”

‘Mersin dman Yurdu’nu tesislerden faydalandrmayacaklar’ eklindeki söylemlerin gerçei yanstmadn belirten Bakan Kocamaz, “Biz belediyenin kendi kuruluuna bile farkl bir muamele yapmazken burada Mersin dman Yurdu yöneticilerinin yapt açklama bu ii tamamen provokasyona yönelik bir tavrla götürmek istediklerini ortaya koyuyor. Onlarn o açklamalarndan sonra sosyal medyada bilen bilmeyen herkes bize sallamaya balyor. Bu da çok ayp bir ey. Zaten futbol nankör. Ben yllarca kulüp bakanl yaptm. Baarrsanz, kulüp baarl olursa özellikle taraftar onu kendi baarm. Ama dünya para da verseniz, dünya yardm da yapsanz, riskte alsanz baarszlk olursa onu mutlaka yönetici baarsz hale getirmitir. Bunu yllardr biliyoruz ama böyle bir tavrla kamuoyunu yanl yönlendirmeye çalmalar hem kulübe, hem de kendilerine zarar verir. Ben burada bu arkadalar söylemediim sözleri söylemi gibi kamuoyuna aksettirmelerinden dolay knyorum ve gerçekten üzüldüümü de belirtmek istiyorum. Biz ayn ekilde söylediim gibi, altn çizerek belirtiyorum. Tesislerden faydalandrmayacaklar diye söylenen sözlerin tamam yalan, tezvirat ve iftira. Bunu da buradan tüm kamuoyuna belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Mecliste ayrca, Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Hasan Gökbel tarafndan, Sivas li, arkla lçesi, Sivrialan Köyü’ne Büyükehir Belediyesi tarafndan yaptrlan Âk Veysel atrolu Park ile ilgili bir sunum gerçekletirdi. 22 Temmuz 2018 tarihinde açl yaplan park hakknda bilgiler veren Genel Sekreter Yardmcs Gökbel, parkta yaplan çalmalar hakknda bilgi verirken, açla youn bir katlm olduundan bahsetti ve açl töreninden görüntüleri meclis üyeleri ile paylat.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık