MUDANYA’DA DEPREMİ ÖNCEDEN HABER VEREN İSTASYONLAR KURULDU

• 03 Ağustos 2018, Cuma 0:00

Mudanya Belediyesi ve Doğa Hareketlerini Araştırma Derneği işbirliğiyle Mudanya’da, depremin önceden tahmin edilebilmesine olanak sağlayan Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu kuruldu. Altıntaş, Tirilye, Mesudiye ve Mirzaoba’ya kurulan istasyonlar, 17 Ağustos Depremi’nin yıldönümünde hizmete alınacak.

Mudanya Belediyesi, depremin önceden tahmin edilebilmesine olanak sağlayan Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonları’nı hayata geçiriyor. Büyük yer hareketlerinin haftalar öncesinde değişimlerini izleyerek halkın depremlere hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla, Doğa Hareketlerini Araştırma Derneği (DOHAD) işbirliği ile Mudanya’da Deprem İzleme İstasyonları’nın kurulumu yapıldı. İstasyonlardan alınacak bilgiler anlık olarak Mudanya Belediyesi’nin internet sitesinden vatandaşlar tarafından da izlenebilecek. Altıntaş, Tirilye, Mesudiye ve Mirzaoba’ya 4 adet istasyon kurulurken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Fen İşleri Müdürü Nisa Kartaltepe ile birlikte istasyonlarda inceleme yaptı. Güvenli bir kent oluşturma çabalarını yıllardır sürdürdüklerini ifade eden Başkan Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’da göreve geldiğimizden bu yana hemşerilerimizin felaketlerden zarar görmemesi için bilimin ışığında çalışmalar yaptık. 17 Ağustos Depremi’nin 19. yıldönümünde Mudanya’da böylesine bir hizmeti hayata geçirdiğimizden dolayı ayrıca gururluyum. Umuyorum ki depremler olmasın ama insanlarımızın yaşanacak depremler öncesinde önlemini alması için yaptığımız çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.