solyanreklam
sagreklam

'Yivli Minare Tarih Günleri' Gazipaşa'da

'Yivli Minare Tarih Günleri' Gazipaşa'da

'Yivli Minare Tarih Günleri' Gazipaşa'da
  • 19 Ekim 2018, Cuma 0:00

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tarih bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen "Yivli Minare Tarih Günleri" etkinliği Gazipaşa’da gerçekleştirildi. Gazipaşalı öğrenciler destansı hikayelerle tarihi bir yolculuğa çıkarıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı okullarda eğitici konferanslar düzenleyerek öğrencilerin eğitim düzeylerinin yükselmesine katkı sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu kapsamda Gazipaşa’da düzenlediği “Yivli Minare Tarih Günleri” Gazipaşa Av. Kemal Akça Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Konferansa Tarihçi/Yazar Nermin Taylan konuşmacı olarak katıldı. 
Tarihini unutan toplum hafızasını kaybeder
45 dakika süren konferansta öğrencilere destansı hikayeler anlatarak tarihte yolculuğa çıkaran Taylan, tarihini, toplumsal geçmişini, ecdadını hatırlamayan bir toplumun, hafızasını kaybetmiş bir insandan farksız olduğunu kaydetti. Sultan Alparslan, Alaaddin Keykubad, Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmed, Sokollu Mehmed Paşa, Medine Müdafii Ömer Fahrettin Paşa gibi tarihimizde destansı hikayelerle anılan kahramanlardan da bahseden Tarihçi/Yazar Nermin Taylan, öğrencilere şanlı tarihimizi araştırmalarını, okuyup öğrenmelerini, anlamalarını istedi. 




BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık