Osmangazi’den Kadınlar Gününe Özel Etkinlikler

Osmangazi Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara yönelik etkinlikler düzenledi. OSMEK kursiyerlerine ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ konulu seminer düzenlenirken, zabıta ekipleri de kadın esnafa gül dağıttı.

Osmangazi’den Kadınlar Gününe Özel Etkinlikler
  • 08 Mart 2018, Perşembe 19:09

Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ semineri Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlendi. OSMEK kursiyerlerinin yoğun katılım sağladığı seminerde Osmangazi Belediyesi personeli Psikolog Melike Oruç, ilk olarak kadınlara 8 Mart tarihinin Dünya Kadınlar Günü ilan edilişinin hikayesini anlattı.

Kadınların dikkatle dinlediği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği seminerinde aile yapısı, çocuk, genç ve kadın-erkek ilişkileri anlatıldı. Kadın ve erkeklerin sosyal yaşamda karşılaştıkları zorlukların yanı sıra özellikle kadınların elde edemedikleri eşitsizlikten bahseden Oruç, günümüzde kadın ve çocuk eğitimlerinin yaygınlaştırılması gerektiğine vurgu yaparak, “Kadın ve erkek arasındaki eşitliğin kabul gördüğü, kadınların kendi ayakları üzerinde durabildiği,  sosyal hayatta kadınların daha fazla var olduğu bir dünya dileğiyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

Seminer sonunda katılımcılara, Osmangazi Belediyesi Engelliler Bakım Merkezi’nde eğitim gören engelli bireyler tarafından yapılan el emeği ürünler hediye edildi.

ZABITADAN KADIN ESNAFA GÜL

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kapalı Çarşı’daki kadın esnafa gül dağıttı. İvazpaşa Çarşısı’ndan başlayarak Tarihi Çarşılar ve Hanlar Bölgesi’ndeki kadın esnafa gül dağıtan zabıta ekipleri, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Osmangazi Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapmış olduğu bu ince davranıştan dolayı büyük mutluluk yaşayan kadın esnaflar, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a ve zabıta ekiplerine teşekkür etti.