solyanreklam
sagreklam

Zirveye Yüzen Nil’e Özel Gece…

Beşiktaş Belediyesi, anlamlı bir geceye ev sahipliği yaptı…

Zirveye Yüzen Nil’e Özel Gece…
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 19:54

Azmin Zaferi: Nil Şahin
Beşiktaş Belediyesi, “Spina Bifida Anomali” hastalığı olan 14 yaşındaki rekortmen engelli yüzücü Nil Şahin için özel bir gece düzenledi.

28 Ocak Cumartesi günü Fulya Sanat’ta düzenlenen geceye; Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Murat Demirok, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar'ı temsilen Başkan Yardımcısı Mürvet Günday ve çok sayıda davetli katıldı.

Program kapsamında Nil Şahin’in hayatı ve başarılarının anlatıldığı bir belgesel gösterimi, defileler ve konserler Fulya Sanat sahnesinde izleyiciyle buluştu.

Gecenin sonunda; Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Mürvet Günday, 14 yaşında 79 madalya sahibi engelli yüzücümüz Nil Şahin’i başarıları için tebrik etti ve plaketini takdim etti.


Nil Şahin Kimdir?
Nil Şahin, spina bifida anomalili olarak 12 Haziran 2002 yılında İstabul’da doğdu. Şu anda 14 yaşında olan Nil, 3 yaşında rehabilitasyon amaçlı olarak başladığı yüzmeyi, bugün spor olarak yapıyor. Yüzme sporunu çok seviyor. Madalya listesi ise oldukça kabarık. Nil'in Türkiye Şampiyonalarında üst üste birincilikleri var. 44'ü Türkiye birinciliği olmak üzere bugüne kadar toplam 79 madalya kazandı. Bu madalyalardan ikisi de ilk kez katıldığı Yunanistan'ın Noussa kentinde yapılan Uluslararası Paralimpik Yüzme Yarışlarında elde ettiği 1 birincilik, 1 de ikincilik madalyaları oldu.

Nil Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında da Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ile yüzme yarışı yapmıştı. Haberin detayları için tıklayınız.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık