solyanreklam
sagreklam

ZABITA’DAN İLÇE GENELİNDE SIKI DENETİM

ZABITA’DAN İLÇE GENELİNDE SIKI DENETİM

ZABITA’DAN İLÇE GENELİNDE SIKI DENETİM
  • 27 Mayıs 2016, Cuma 0:00

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde kaldırımları işgal eden işyerleriyle, izinsiz olarak çalışan seyyar satıcılara karşı sıkı denetimler gerçekleştiriyor.  

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gelen yoğun şikayetler üzerine gerçekleştirdikleri denetimlerle özellikle Halitpaşa, Mustafakemalpaşa, İpar, Kazım Karabekir ve Atatürk Caddeleri üzerinde bulunan işyerlerinin izinsiz olarak masa, sandalye, şemsiye, buzdolabı ve yiyecek malzemeleriyle yaptıkları işgallerin kaldırılması yönünde denetimler gerçekleştirdi. Kaldırım ve yayaların geçiş yollarını işgal eden işletmeleri uyaran zabıta ekipleri, Kabahatler Kanunu gereğince yasal işlemlerde gerçekleştirdi.
SEYYARLARLA MÜCADELEYE DEVAM
Seyyar satıcılara karşı mücadelesine devam eden ve esnafların haklarını koruyan zabıta ekipleri, cadde, sokak ve kaldırımları işgal ederek, sesli anonslarla gürültü kirliliği oluşturan seyyar satıcılara da gerekli müdahaleleri gerçekleştirdi. Anons cihazlarına el konulurken, izinsiz olarak çalışan ve haksız kazanç sağlayan seyyar satıcıların çalışmalarına son verilerek,  gerekli yasal işlemler de gerçekleştirildi. Denetimler kapsamında işgal gerçekleştiren işletmelere ve seyyar satıcılara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38’inci maddesi gereğince işlem yapıldığını belirten Zabıta Müdürü İlhan Aksakal ise denetimlerin sıklıkla devam edeceğini ifade etti. 
“ESNAFLARIMIZIN DUYARLI OLMASINI İSTİYORUZ”
Halkın sağlığını ve ilçedeki yerleşik esnafın haklarını korumak adına çalışmaların ve denetimlerin devam ettiğini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Halkımızdan gelen istek ve şikayetleri ekiplerimiz yerinde inceleyerek gerekli işlemleri gerçekleştiriyor. Kaldırım, cadde ve sokakları çok fazla izinsiz olarak işgal eden esnaflarımızın daha duyarlı davranmalarını ve ekiplerimize yardımcı olmalarını istiyorum” dedi.
Mudanyalı esnafı mağdur ederek haksız kazanç sağlayan seyyar satıcılara karşıda denetimlerin sürdüğünü dile getiren Türkyılmaz, “Vergisini ödeyen ruhsatını alan yerleşik esnaflarımızın mağdur olmaması için gerekli işlemleri ekiplerimiz titizlikle sürdürüyor. Ayrıca kendi ürünlerini satmak için ilçe merkezine gelen köylü esnafımıza da uygun görülen yer ve pazarlarda gerekli izinler verilmektedir” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık