solyanreklam
sagreklam

ZABITA’DAN FIRIN VE KAHVEHANE DENETİMLERİ

ZABITA’DAN FIRIN VE KAHVEHANE DENETİMLERİ

ZABITA’DAN FIRIN VE KAHVEHANE DENETİMLERİ
  • 25 Şubat 2016, Perşembe 0:00

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisinde bulunan fırın ve kahvehanelerde denetimlerini başlattı. Denetlenen işyerlerini uyaran ekipler, eksikliklerin tamamlanması için işyerlerine ek süre tanıdı. 

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Tarım Gıda ve Hayvancılık Mudanya İlçe Müdürlüğü ekipleri, Mudanya ilçe sınırları içinde bulunan ekmek, pide ve unlu mamullerinin üretildiği işyerlerinin hijyenik koşullarını kontrol etmek amacıyla denetim gerçekleştiriyor. Yapılan denetimlerde ekmeklerin gramajlarından, fırınların temizliğine, etiket ve ambalaj kontrolüne kadar birçok konu titizlikle inceleniyor.
KAHVEHANELER DE DENETLENİYOR
Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ayrıca, ilçe sınırları içerisinde bulunan kahvehaneler ve çay ocaklarında da denetimler yapıyor. Kahvehane denetimlerinde temizlik şartları ve çalışma ruhsatları başta olmak üzere birçok konuda kontroller gerçekleştirildi. Kahvehanelerin boya ve badana gibi iç dekorasyonu ilgilendiren noktaları da kontrol eden ekipler, lavabo ve tezgahların temizliğini de inceliyor. Yapılan kontrollerde kahvehane içinde sigara içilip içilmediği,  mevzuatlara uyulup uyulmadığını da denetleyen ekipler, iskambil kağıtları ve oyun takımlarının da hijyen kurallarına uygunluğunu da kontrol etti.
TÜRKYILMAZ: “ÖNCELİĞİMİZ İNSAN SAĞLIĞI”
V
atandaşların sağlığını tehdit eden hiçbir uygulamaya izin vermeyeceklerinin altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bu konuda esnafımızın da hassasiyet göstereceğinden hiç şüphemiz yok.  Mudanya Belediyesi olarak, önceliğimiz her zaman insan ve insan sağlığı olacaktır” dedi. Esnafların işyeri açma ve çalışma ruhsatlarını almaları yönünde duyarlı olmalarını isteyen Türkyılmaz, “ Her şeyin yasal olmasını istiyoruz. Esnaflarımızın mutlaka işyeri açma ve çalışma ruhsatlarını almaları gerekmektedir. Hijyen ve gıda denetimlerimiz de devam edecek” ifadelerini kullandı.
İŞYERLERİ UYARILARAK, EK SÜRE VERİLDİ
İşletme sahiplerine, işyerlerinin taşıması gereken temizlik ve hijyen kuralları başta olmak üzere personel hijyeni, işletme içi ve dışı ile ilgili uyulması gereken hakkında bilgi verildiğini belirten Zabıta Müdür Vekili İlhan Aksakal, “Vatandaşların başta gıda üretim, yapan iş yerlerinden en iyi ve kaliteli hizmeti almaları amacıyla gerçekleştirilen kontrollerde işyeri sahipleri çeşitli konularda uyarıldı. Eksikliklerin giderilmesi yönünde işyerlerine ek süre verildi” dedi     

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık