Zabıta teşkilatının kuruluşunun 192. yıl dönümü nedeniye Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Atatürk Anıtı'nda bir tören düzenledi.

• 06 Eylül 2018, Perşembe 0:00

Zabıta Daire Başkanı Mahmut Ayan ve zabıta ekipleri Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundular. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Zabıta personeline hitap eden Zabıta Daire Başkanı Mahmut Ayan, zabıtanın önemine değinerek özetle şunları söyledi; "Belediyeler; insanlığın yerleşik hayata geçtiği dönemlerden, günümüzün modern kentlerinin sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik hayatında, doğumdan, ölüme kadar her türlü iş ve işlemleri yapmakta ve bunları başarı ile sürdürmektedir.

Belediyelerin en kapsamlı ve dinamik görevini yapmakla yükümlü olan zabıtalar; 192 yıldan bu güne kadar çeşitli evreler geçirerek günümüzde yerini alarak insana hizmet amacıyla, halkın huzur ve sağlığını gözeterek sevgi ve hoşgörü anlayışıyla 24 saat görevini zorluklarla icra etmektedirler.

Tüm uygulama ve denetimleriyle vatandaşlarımızın esenliği ve rahatı için güvenli, sağlıklı ve düzenli bir yaşam alanı hazırlamaya çalışan Zabıtamız 192. Kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Görevleri gereği belediyemizin gören gözü, işiten kulağı olan Zabıta teşkilatımız belediye ile vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi görmekte ve görmeye de devam edecektir.

Zabıta daire başkanlığımız bütün personeliyle daima Balıkesir halkının yanında ve onların hizmetinde olacaktır. Mesai saati gözetmeksizin gece gündüz demeden özveriyle çalışan tüm arkadaşlarımızın Zabıta haftasını kutluyor tüm zabıta mensuplarına çalışmalarında başarılar diliyorum."