ZABITA FIRIN DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

• 07 Temmuz 2015, Salı 0:00

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ekmek, pide ve unlu mamullerin, sağlıklı ve hijyen koşullarda üretildiğini kontrol etmek amacıyla fırın denetimlerini sürdürüyor. Yapılan denetimlerde pidelerin gramajından, fırınların temizliğine, etiket ve ambalaj kontrolüne kadar birçok konunun titizlikle incelendiğini belirten Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürü İlhan Aksakal, “İlçemizdeki fırınları düzenli olarak denetliyoruz. İnsan odaklı hizmet anlayışımız çerçevesinde Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri olarak, Mudanyalılarımızın sağlıklı, hijyen ve gramaj kurallarına uygun ekmek, pide ve diğer unlu mamulleri tüketebilmesi amacıyla fırınlarımızı sık sık denetliyoruz. Yaptığımız denetimlerde temiz ve sağlıklı ürün üreten esnafa da teşekkür ediyoruz” dedi. Aksakal, “Mudanya İlçe’mizdeki fırınlar ve gıda üretimi yapan işyerlerini, hijyen ve sağlık koşullarının yanı sıra etiket ve ambalaj, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarını da kontrol ediyoruz. Söz konusu kurallara uymayanlara Belediye Zabıta Yönetmeliği’nin ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerince gerekli cezai işlem yapıyoruz” diye konuştu. Denetimlerin Ramazan Bayramı öncesinde artacağına da vurgu yapan Aksakal, bayram alışverişi öncesinde özellikle gıda maddeleri konusunda vatandaşların endişelerinin ortadan kalkması amacıyla denetimlerin sıklaştırılacağını ifade etti.