solyanreklam
sagreklam

YÜZYILLIK MACERA’YA 7’NCİ START TÜRKYILMAZ’DAN

YÜZYILLIK MACERA’YA 7’NCİ START TÜRKYILMAZ’DAN

YÜZYILLIK MACERA’YA 7’NCİ START TÜRKYILMAZ’DAN
  • 02 Haziran 2016, Perşembe 0:00

Bursa’da 1897 yılında Ahmet Tevfik önderliğinde bisiklet gezisini yaşatmak ve toplumlara sevdirmek amacıyla düzenlenen “Bisikletle Yüzyıllık Macera”nın 7’nci startını Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz verdi.

Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği’nin (BUBİDOSD) koordinasyonuyla, Mudanya Belediyesi’nin destekleriyle “Otizmin Farkındayız” sloganıyla bu yıl 7’ncisi gerçekleşen “Bisikletle Yüzyıllık Macera” turunun startı Mudanya’dan verildi. Geleneksel hale gelen bisiklet turunda bu yıl yerli ve yabancı 130 bisikletçi maceraya başlangıç yaptı. Dört gün sürecek olan bisiklet turunda sporcular 250 km yol kat ederek, turu Mudanya’da tamamlayacaklar. Mudanya Belediyesi’nin verdiği kahvaltının ardından Mütareke Meydanı’nda bir araya gelen sporcular Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın verdiği start ile maceraya başlangıç yaptılar. Macera turunun start törenine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Akın Poroy, Erkan Altıntaş, Metin Şen’in yanı sıra Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sevgi Akuş ile Mudanyalılar katıldı. Start öncesinde yarış ve güzergah hakkında sporculara bilgiler verilirken, düzenlenen etkinliğin yarış olmadığı vurgulandı. “PEDALLER BARIŞ İÇİN DÖNSÜN”
Bisiklet sevdalılarını Mudanya’da ağırlamaktan onur duyduklarını dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bisiklet turuna katılan tüm bisiklet severlere başarılar diledi. Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’nın önemine vurgu yapan Türkyılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temellerinin atıldığı yerden start verilmesi bizleri çok mutlu etti. Pedalların her zaman barışa destek için dönmesini diliyoruz. Her zaman sizlerle birlikte olan bir belediye başkanı, yardımcıları ve personeli var. Hepinize teşekkür ediyor, kazasız bir tur olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından Türkyılmaz’ın verdiği start ile dört gün sürecek turun birinci günü Misi Köyü’nde noktalanacak. Maceraya pedal çeviren bisiklet sevdalıları Misi Köy, İnegöl, Yenişehir, İznik, Gemlik üzerinden Mudanya’da bisiklet turunu sonlandıracaklar.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık