solyanreklam
sagreklam

RAMAZAN COŞKUSU MUDANYA’DA YAŞANACAK

RAMAZAN COŞKUSU MUDANYA’DA YAŞANACAK

RAMAZAN COŞKUSU MUDANYA’DA YAŞANACAK
  • 01 Haziran 2016, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediyesi Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte hazırlıklarını tamamlıyor. Mudanyalıların birlik ve beraberlik içinde buluşması amacıyla ilçenin çeşitli noktalarında gerçekleşecek iftar programları ve etkinliklerle ilçede Ramazan coşkusu yaşanacak. 

Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte hazırlıklarını tamamlayan Mudanya Belediyesi, Ramazan Ayı’nın ilçede dolu dolu geçmesini sağlayacak. İlçede kurulacak iftar çadırlarının yanı sıra çeşitli etkinliklerle Ramazan coşkusunu ilçede yaşatacaklarının altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya, Güzelyalı ve Tirilye’de hafta sonları iftardan sonra Ramazan Ayı’na özel etkinlikler gerçekleştireceklerini ifade etti.
GELENEKSEL TATLAR YAŞATILACAK
Yalçın Özden Tiyatrosu oyuncularının sahneleyeceği “Paşa Babanın Konağı” adlı tiyatro oyununun yanı sıra orta oyunları, fasıl, Hacivat-Karagöz, sihirbaz, Aşuk ile Maşuk gösterilerinin sunulacağını sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Etkinliklerimizde geleneksel tatlarımızı da yaşatmaya devam edeceğiz. Etkinliklerin olduğu günlerde macun, pamuk şekeri ve Ramazan şerbeti dağıtımı da yapılarak, Mudanyalı hemşehrilerimize Ramazan’ın tadı yaşatılmış olacak” dedi. 
ZEYTİN DALI YALNIZ BIRAKMAYACAK
Faaliyete başladığı günden itibaren Mudanyalıların büyük takdirini toplayan Zeytin Dalı ekibinin Ramazan Ayı’nda ailelerle birlikte olarak, kimseyi yalnız bırakmayacağına da vurgu yapan Türkyılmaz, “Zeytin Dalı ekibimiz Ramazan Ayı boyunca 47 mahallemizde her gün 5 ailemizin sofrasına misafir olacak. Onlarla birlikte iftar yaparak yalnız olmadıklarını hissettirecekler” dedi. Mudanya Belediyesi olarak Mudanya Mütareke Meydanı ve Güzelyalı Atatürk Meydanı’nda Ramazan ayı boyunca iftar yemekleri vereceklerini sözlerine ekleyen Türkyılmaz, ihtiyaç sahibi yaklaşık 1500 aileye de erzak yardımı gerçekleştireceklerinin altını çizdi.
YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA ARTACAK
Yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, sevginin, barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin pekiştiği Ramazan Ayı’nın bereketli geçmesi dileklerinde bulunan Türkyılmaz, “Mudanya’da Ramazan akşamlarına farklı bir anlam ve güzellik katmak üzere halkımızla bir araya gelerek bu ayın ruhunu birlikte yaşayacağız. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın Ramazan Ay’ını tebrik ediyorum” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık