solyanreklam
sagreklam

YUNUS EMRE'NİN ŞEHRİNDE 'YUNUS DİVANI'

Araştırmacı-Yazar Mustafa Tatçı'nın anlatımıyla "Yunus Divanı" programında Yunus Emre'yi ve öğretilerini yakından tanıyan öğrenciler, son derslerini Yunus'un şehri Eskişehir'de gerçekleştirdiler....

YUNUS EMRE'NİN ŞEHRİNDE 'YUNUS DİVANI'
  • 16 Temmuz 2018, Pazartesi 12:55

 

Araştırmacı-Yazar Mustafa Tatçı'nın anlatımıyla "Yunus Divanı" programında Yunus Emre'yi ve öğretilerini yakından tanıyan öğrenciler, son derslerini Yunus'un şehri Eskişehir'de gerçekleştirdiler.

 

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün Nizamülmülk Kültür Sanat Sezonu etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Yunus Divanı” programına katılan 32 öğrenci, Yunus Emre'nin şehri Eskişehir'i gezdi. Gezi kapsamında son derslerini Araştırmacı-Yazar Mustafa Tatçı ile birlikte Eskişehir'de gerçekleştiren öğrenciler, Eskişehir'in tarihi ve kültürel yerlerini de ziyaret ettiler.


ÖĞRENCİLERDEN ESKİŞEHİR ÇIKARMASI

 

Esenler Dörtyol Meydanı’ndan hareket eden belediyeye ait otobüsle Eskişehir'e doğru yolculuğa çıkan katılımcılar, uzman rehber eşliğinde Eskişehir'i gezdiler. Yunus Emre Kültür Evi'nde kahvaltı yaparak güne başlayan öğrenciler, Kurşunlu Külliyesi ve Atlıhan El Sanatları Çarşısı'nı gezerek öğle yemeği için Odunpazarı'nda mola verdiler. 200'e yakın balmumu heykelinin sergilendiği Balmumu Heykeller Müzesi'ni ve Çağdaş Cam Sanatları Müzesi'ni gezen öğrenciler, Şeyh Sücaeddin-i Veli Türbesi ve Salı Tekkesini de ziyaret ederek gezilerini noktaladılar.


YUNUS, İSLÂM'IN DOĞRU DİLİNİ KURDU

 

 

Eskişehir gezisi sırasında Yunus Emre'nin bir dil kurucusu olması üzerine sohbet eden Tatçı, Yunus Emre'nin  Anadolu'da bir ilki gerçekleştirerek  dile yeni anlamlar katması sebebiyle dil kurucusu olarak anıldığını söyledi. Yunus Emre'nin bütün varlığa Hakk'ın nazarıyla baktığını söyleyen Tatçı, "Bu iş her yiğidin kârı değildir. Eşyanın hakikatine, varlığın hakikatine Hakk nazarıyla nasıl bakmamız gerektiğini öğretir Yunus. Dolayısıyla biz O'ndan eşyanın sırlarını öğreniyoruz. Yunus’un anlatışından hakikate yol buluyoruz. Yunus Emre, İslâm'ın doğru dilini kuran kişidir. Sadece dil kurmakla kalmamış adeta bir ırmak gibi ardından gelenleri de beslemiştir" ifadelerini kullandı.

 

Gezide Eskişehir'in tarihi ve kültürel mekânlarını gezme fırsatı yakalayan ekip, dolu dolu geçen programlarının ardından İstanbul'a döndü.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık