YORGUN DÜŞEN YAVRU PELİKAN EMİN ELLERDE

• 09 Kasım 2017, Perşembe 0:00

Mudanya Eşkel sahilinde vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan yavru pelikan, Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi’nde tedavi gördükten sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na teslim edildi. Göç yolunda yorgun düşen yavru pelikan, yaşını tamamlayıncaya kadar gözetim altında tutulacak.

Mudanya’nın Eşkel sahilinde vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan yavru pelikan, Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi’ne getirildi. Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birim Sorumlusu Veteriner Hekim Şükriye Çelikkollu tarafından ilk bakımı yapılan yavru pelikan, sağlık kontrolü yapıldıktan sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na teslim edildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Veteriner Hekimi Gizem Somuncuoğlu tarafından teslim alınan yavru pelikan, koruma altındaki kuş türü olduğundan yaşını tamamlayıncaya kadar burada gözetim altında tutulacak ve doğal ortamına bırakılacak.