YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI VE TARIM GÜNLERİ BAŞLADI!

• 19 Ağustos 2015, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediyesi, Mudanya Meyve Üreticileri Birliği ile Kırsal Kalkınma ve Kırsal Yaşamı Destekleme Derneği (KIRSAL-DER) işbirliğiyle 19-24 Ağustos tarihlerinde bu yıl  ikincisi düzenlenen “Yöresel Ürünler Pazarı ve Tarım Günleri”, Güzelyalı Kapalı Pazaryeri’nde geçekleşen açılış töreni ile başladı. Törene AKP Bursa Milletvekili İsmet Su, Mudanya Belediye Başkan Vekili Hayati Samast, Mudanya Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Esen, KIRSAL-DER Başkanı Sedat Kolcuoğlu, Mudanya Meyve Üreticiler Birliği Denetim Kurulu Üyesi İbrahim Turan ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan KIRSAL-DER Başkanı Sedat Kolcuoğlu, 5 yıldır ülkenin çeşitli il ve ilçelerinde yaptıkları organizasyonu Türkiye geneline yaydıklarını, kırsal kalkınmaya nasıl katkılı oluruz düşüncesiyle yola çıktıklarını ve yöresel ürünlere olağanüstü bir ilginin olduğunu vurguladı. Törende konuşan Mudanya Belediye Başkan Vekili Hayati Samast, belediye olarak bu tür organizasyonların her zaman destekçisi olduklarını, yöresel tatların tanıtılması amacıyla Mudanya Belediyesi olarak 23 Ağustos Pazar günü   “Kara İncir Şenliği” düzenlendiğini, herkesi bu şenliğe beklediklerini ifade etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, pazarcılar ve vatandaşlar kurdele kesiminin ardından stantları gezdiler.