solyanreklam
sagreklam

''Yöremizin Efsaneleri'' Raflardaki Yerini Alıyor

''Yöremizin Efsaneleri'' Raflardaki Yerini Alıyor

''Yöremizin Efsaneleri'' Raflardaki Yerini Alıyor
  • 29 Nisan 2018, Pazar 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi Kültür Yaynlar kitaplar, Mersin’in tarihine k tutmaya ve kent kültürünü yaatmaya devam ediyor.

Bugüne kadar yaynlad 20 kitap ile okuyucularyla buluan Mersin Büyükehir Belediyesi Kültür Yaynlar, son olarak Abdullah Toroslu’nun kaleme ald ‘Yöremiz Efsaneleri’ adl kitap ile kitapseverlerle bulumaya hazrlanyor.

Önümüzdeki günlerde raflarda yerini alacak olan Yöremiz Efsaneleri, kadim bir geçmie sahip olan Mersin’in efsanelerini gün yüzüne çkaryor.  Antik dönemlerden bu yana, zamana kar durarak ayakta kalmay baarm, tarihe tanklk eden mekânlaryla bir efsaneler diyar olan Mersin’in efsaneleri Toroslu’nun kaleme ald eserinde can buluyor.

Ashab- Kehf’ten Danyal Peygambere, Mudat Dede’den eyh Ömer’e, Donukta’tan Kzkalesi’ne, ahmeran’dan Knal Keklik’e, Aya Thekla’dan Kanldivane’ye, eyh Ali Semerkandi’den Karacaolan - Karacakz’a kadar nice efsanelerin yer ald kitap, yöresel kültür tantm anlamnda zengin bir kaynak oluturuyor. Yazarn ‘gizemli bir yolculuk olarak tanmlad, okuyucularn elinden brakamadan tek solukta okuyaca Yöremiz Efsaneleri’nde, ayrca Adana ve Hatay efsaneleri de yer alyor.

Mersin Kültürünün zengin kaynaklar; Kültür Yaynlar

Kent kültürü üzerine bilinmeyenleri cevaplamak ve unutulmaya yüz tutan kent kültürünün yaatlmas adna yaynlad kitaplarla zengin bir kaynak oluturan Mersin Büyükehir Belediyesi Kültür Yaynlar tam 20 kitab kitapseverler ile buluturdu.

Mersin Büyükehir Kültür yaynlar bugüne kadar yaynlad Bu Vatan Kimin, Milli Mücadele Yllarnda Mersin, Anadolu’nun Kaps Tarsus Gülek Boaz, Türkiye’nin lk Kadn l Belediye Bakan, Çizgilerle Kilikya Kaleleri, Atatürk Mersin’de, Yesevi, Mersin ve Tarsus Halk Kültürü, Tarsuslu Ak Mahrumi, Mersin Tarihi Üzerine, Karacaolan Yaam Öyküsü, Karboaz Zaferi, Erdemli Halk Kültürü, Pir-i Türkistan’n zinde Hoca Ahmet Yesevi, Karacaolan, Tarihin zinde Kilikya’dan Mersine, 14. Uluslararas Karacaolan iir Akamlar, Tarsuslu Ak Nihali, Yeniceli Ak Sdki Baba ve Popülerlik Çerçevesinde Kültür Sanat Sempozyumu Bildirileri gibi kitaplarla kültür hayatna k tutmaya devam ediyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık