solyanreklam
sagreklam

''Yolsuz ve Susuz Hiç Bir Yerleşim Birimi Kalmayacak''

''Yolsuz ve Susuz Hiç Bir Yerleşim Birimi Kalmayacak''

''Yolsuz ve Susuz Hiç Bir Yerleşim Birimi Kalmayacak''
  • 06 Nisan 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, kentte 4 ylda gerçekletirilen 40 yla deer hizmetleri, Mutlu vatandalara 4. Hizmet Yl Tantm ve Bilgilendirme Toplants’nda anlatt. Bakan Kocamaz, “Yolsuz ve susuz hiç bir yerleim birimi kalmayacak” dedi.

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin ‘4 Ylda 40 Yllk Hizmet' slogan ile gerçekletirdii 4. Hizmet Yl Tantm ve Bilgilendirme Toplants Mut ilçesinde devam etti.

Mut ilçesinde yaayan vatandalarla bir araya gelen Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Büyükehir Belediyesi olarak, 4 ylda hayata geçirdikleri hizmetlerini anlatrken, gerçekletirdii açllar ve temel atma törenleri ile Mutlulara yeni hizmetlerin müjdesini verdi.

Mut Ziraat Odas’nda gerçekletirilen tantm toplantsna Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki imek, Mut Belediye Bakan Nebi Ylmaz, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli,  MHP Mut lçe Bakan Alparslan Sava Kr, Ülkü Ocaklar Mut lçe Bakan Soner Kr, Mut lçe Milli Eitim Müdürü Harun Gergin, , oda ve dernek bakanlar, sivil toplum kuruluu temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayda Mutlu katld.

“4 yln hesabn veriyoruz”

Gerçekletirilen tantm ve bilgilendirme toplants, genel tantm filmi ve Mut ilçesine özel yaplan tantm filminin izlenmesi ile balad. Tantm filminin ardndan Mutlulara Bakan Kocamaz, belediyecilikte ihtiyaç sralamasna göre hizmet üretmenin önemli olduunu ifade ederek, “Bugün burada, 4 yln hesabn vermek üzere toplandk. Bu kadar geni bir alana hizmet üretmek, bölgenin eksiklerinin tamamn hemen ortadan kaldrmak mümkün deil. Yllarn ihmali var. Ama Allah’a çok ükür 20 yllk Tarsus tecrübemizden sonra belediyeciliin nasl yaplacan az çok biliyoruz” dedi.

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan Mut lçesine büyük yatrmlarn yapldn söyleyen Bakan Kocamaz, yolu ve suyu olmayan hiçbir yerleim biriminin kalmayacann müjdesini verdi. Bakan Kocamaz, “Mersin’de yaklak 420 km civarnda sulama suyu borusu datmz. Bunlarn dörtte biri Mut ilçemize datlm. Mut, Tarsus’tan sonra en fazla köyü olan ilçe. Bu yollar yapmak için gece gündüz çaltk. Mersin’in bat tarafnda yaptmz yol oran çok fazla. Geri kalann da bu yl tamamlayacaz. Yolsuz ve susuz hiç bir yerleim birimi kalmayacak. Kim ne derse desin, biz doru bildiimiz eyleri yapamaya devam edeceiz” ifadelerine yer verdi.

“Mersin’de her kesimin dilinden anlayan bir Bakan var”

MHP Mersin Milletvekili Baki imek,  Büyükehir Belediyesi’nin ve Bakan Kocamaz’n hayata geçirdii hizmetlerin Türkiye’de örnek tekil ettiini ifade ederek, “Artk sona yaklatk. Burhanettin Bakanmz ilçe ilçe hemerilerimizin ayana giderek, hizmetleri tantyor. Bakent Üniversitesi örencilerini Mersin’e getiriyor. Burhanettin Kocamaz’n yapt hizmetleri örencilerine örnek olarak gösteriyor. Bu hizmetler sizlerin duas ve destei devam ettii sürece gelmeye devam edecek. Sizlerin dilinden anlayan bakannz var” eklinde konutu.

Ustaya verilen oyun ne kadar doru ve anlaml olduunu gördünüz”

Mut Belediye Bakan Nebi Ylmaz ise yapt konumada, “Anlatmaya gerek yok. Ustaya verilen oyun ne kadar doru ve anlaml olduunu gördünüz. lçem adna bir kaç konuda özel teekkür etmek istiyorum. Biz tarmla yaayan, büyüyen ve geçinen bir ilçeyiz. Bakanmz bata tarm olmak üzere, karnmzn doyduu her alana sonsuz hizmet verdi. Bize verdii destekten dolay Yörük Türkmen beyine teekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yaplan konumalarn ardndan Mut ilçesinde açl ve temel atma törenleri de gerçekletiren Bakan Kocamaz, Burunköy Mahallesi Derepazar Yaylas ebeke ve sale Hatt ile 100 m3lük Depo Yapm i Açl, Çamlca ve Tekeli Mahallesi çme Suyu Terfi sale ve ebeke Hatt 100 m3lük Depo Bakm Onarm Yapm i Açl, Hacilyasl Mahallesi çmesuyu ebeke ve Terfi Hatlar Yapm i Açln gerçekletirerek, 5. hizmet ylnn da dolu dolu geçeceinin sinyalini verdi.

Mut ilçesi hizmete doydu

Mersin’in her köesinde hizmet götüren Mersin Büyükehir Belediyesi, Mut ilçesinde 4 ylda birçok hizmeti hayata geçirdi.

Mut ilçesinin en büyük sorunlarndan biri olan su problemini büyük ölçüde çözen Büyükehir Belediyesi ilçede 4 ylda 152,65 km içme suyu hatt çalmas gerçekletirdi. Modern bir ulam için her geçen gün çalmalarn hzlandran ve yollar yenilemeye devam eden Büyükehir Belediyesi Mut ilçesinde 4 yl gibi ksa bir sürede 15,04 km scak asfalt çalmas yapt.

Mutlu çiftçilere 4 ylda 17 bin 440 adet zeytin fidan

Yapt yatrmlar ve verdii desteklerle üreticinin ve çiftçinin her daim yannda olan Mersin Büyükehir Belediyesi, zeytiniyle mehur Mut ilçesinde tarma yapt yatrmlar her geçen yl artrd. Büyükehir Belediyesi, Krsal Alanlar Tarma Kazandrma Projesi kapsamnda Mutlu çiftçilere 17 bin 440 adet zeytin fidan datm yapt. 43 mahallede sulama tesisi için 118.955 metre sulama borusu destei verildi. Ayrca Büyükehir Belediyesi tarafndan Mut ilçesinde Kl Çadrlar Aydnlanyor Projesi kapsamnda 49 adet güne paneli verildi.

Günlük 30 adet büyükba ve 130 adet küçükba hayvan kesim kapasiteli Mut Mezbahasnn yapmna da balayan Büyükehir Belediyesi, Mut halinin modernizasyon çalmalarna da devam ediyor.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık