YILDIRIMLI ÖĞRENCİLERE KİŞİSEL GELİŞİM SEMİNERİ

Yıldırım Belediyesi tarafından ilçedeki okullarda düzenlenen 'Kişisel Gelişim' seminerine öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

YILDIRIMLI ÖĞRENCİLERE KİŞİSEL GELİŞİM SEMİNERİ
  • 15 Ekim 2018, Pazartesi 0:00

Yıldırım Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Sosyolog ve Aile Danışmanı Murat Ercan tarafından gerçekleştirilen ‘Kişisel Gelişim’ seminerinde, Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine bireyin öz saygısını yükseltecek, hayatını anlamlı kılacak özelliklerin ortaya çıkarılmasına yönelik bilgiler aktarıldı. Ergenlik çağından yetişkinliğe geçiş sürecinde ve kişilik oluşum sürecinde iletişim çatışmalarını önleyici iletişim yöntemleri ve aklı uyuşturan zararlı alışkanlıklara ‘hayır’ demenin önemi anlatıldı. İnsanın mutlu olabilmesi için öncelikle kendisine saygı duymasıyla başlaması gerektiği anlatılan seminerde, iyi bir mesleki gelecek için kendini tanıma, karar verme, hedef belirleme, sorumluluk alma ve eyleme geçme konularına dikkat çekildi.