YILDIRIMLI ÇOCUKLARA OKULLARA HAZIRLIK TESTİ

Yıldırım Belediyesi okula başlama yaşına gelen miniklere Metropolitan Okul Olgunluğu Testi uygulayarak okula hazırlık durumlarını tespit ediyor.

YILDIRIMLI ÇOCUKLARA OKULLARA HAZIRLIK TESTİ
  • 05 Eylül 2018, Çarşamba 0:00

Yıldırım Belediyesi Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi, okula başlayacak 5.5-6 yaşındaki çocuklara uyguladığı ‘Metropolitan Okul Olgunluğu Testi’ ile okula hazır olma durumlarını ölçüyor. Çocuğun eğitim hayatındaki akademik başarısını belirleyen en önemli faktörlerden birinin çocuğun duygusal ve gelişim fonksiyonları açısından okula başlamaya hazır olması nedeniyle Yıldırım Belediyesi, gerek duygusal gerekse motor beceriler konusunda henüz hazır olmayan çocuklarda yoğun çabalamalara rağmen akademik başarısızlıklar olmasını önlemek için harekete geçti. ‘Çocuğum okula hazır mı? Okula ne zaman başlayacak? Okul olgunluğu nasıl?’ sorularına cevap arayan aileler, okul olgunluğunu ölçen önemli testlerden biri olan Metropolitan Okul Olgunluğu Testi’ni çocuklarına, Yıldırım Belediyesi Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde yaptırabilirler. 24 dakika süresi bulunan testin yanı sıra, kelime anlama, cümle anlama, genel bilgi, eşleştirme, sayılar ve kopya etme alt testlerinin bulunduğu aşamalar da uygulanıyor.