solyanreklam
sagreklam

YILDIRIM BELEDİYESİ'NDEN ZOONOZ HASTALIKLARA KARŞI ÖNLEM

Yıldırım Belediyesi hayvanlardan insanlara geçebilen zoonoz (şarbon, tüberküloz) hastalıklara karşı ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışması yaptı.

YILDIRIM BELEDİYESİ'NDEN ZOONOZ HASTALIKLARA KARŞI ÖNLEM
  • 05 Eylül 2018, Çarşamba 0:00

Türkiye’de görülmeye başlanan ve hayvanlar ile insanların sağlığını tehdit eden önemli rahatsızlıklardan olan zoonoz hastalıklara karşı Yıldırım Belediyesi alarma geçti. Bacillus anthracis adlı bakteriyle ortaya çıkan ve sığır, koyun, keçi gibi ot yiyen hayvanlarda görülen ve insanlara da bulaşabilen ölümcül bir bakteriyel enfeksiyon hastalığına karşı Yıldırım Belediyesi ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarını yürüyüyor. Hastalığın meydana gelme olasılığına karşı harekete geçen Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, İsabey Mahallesi’nde bulunan kurban satış ve kesim yerinde detaylı ilaçlama çalışması gerçekleştirdi. Şu ana kadar ilçede rastlanılmamasına karşın önlemlerini alarak risk oluşma ihtimalinin önüne geçen Yıldırım Belediyesi, vatandaşların sağlığını tehdit eden hastalık karşısında gerekli tedbirlerini aldı.

‘RİSKİ EN AZA İNDİRİYORUZ’

Hastalığın Yıldırımlıların sağlığını tehdit etme olasılığına dahi izin vermemek adına girişimlere başladıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ülkemizde bazı bölgelerde rastlanılan zoonoz hastalıklar insanlarımızın sağlığını tehdit ediyor. Bizler de Yıldırım’da risk oluşması ihtimalini en aza indirmek adına gerekli çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar ilçemizde her hangi bir vakaya rastlanılmamasına rağmen, önlemlerimizi alarak riski sıfıra indiriyoruz. İki yıl boyunca bakterilerin yayılmasıyla hastalığın meydana gelme ihtimaline karşın, Kurban Bayramı dönemlerinde çok sayıda hayvan bulunan satış ve kesim yerinde ilaçlama işlemlerimizi gerçekleştirdik. Belirli aralıklarla ilaçlama işlemlerimize devam ederek insanlarımızın sağlığını tehdit edecek hiçbir unsurun meydana gelmemesi adına alarm durumunda olacağız. Yıldırımlıların sağlığı tüm hizmetlerimizin üzerindedir” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık