solyanreklam
sagreklam

YILDIRIM'DA KANSERLE MÜCADELEDE ÇARESİZ DEĞİLSİNİZ

Yıldırım Belediyesi, KETEM'de gerçekleştirilen ücretsiz taramalar ile kansere karşı etkin mücadelesini sürdürerek ilçe sakinlerinin sağlığına doğrudan katkı veriyor.

YILDIRIM'DA KANSERLE MÜCADELEDE ÇARESİZ DEĞİLSİNİZ
  • 15 Ağustos 2018, Çarşamba 0:00

Yıldırım’da kanserle mücadelenin merkezi haline gelen Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi, on binlerce Yıldırımlı kadının yaşamına umudu oluyor. Yıldırım Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) çalışmaları çerçevesinde Yıldırım’da ücretsiz kanser taramaları devam ediyor. Merkezde 2016 yılında tamamı ücretsiz 15 bin 36 tarama gerçekleştirilirken, 2017’de 15 bin 335 tarama işlemi yapıldı. KETEM’de 2017 yılında da 4 bin 661 serviks kanseri taraması, 4 bin 442 meme kanseri taraması gerçekleştirilerek olası hastalıkların önlenmesi sağlandı. 2018 yılının başlamasıyla da tarama hizmetlerinin sürdürüldüğü KETEM’de ilk yedi ayda 8 bin 899 ücretsiz tarama yapılırken, bin 933 kadına da Yıldırım Belediyesi tarafından ulaşım desteği sağlanarak kanser taraması yaptırmasına destek verildi. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde 30-65 yaş arası kadınlar rahim ağzı kanseri, 46-69 yaş arası kadınlar meme kanseri, 50-70 yaş arası kadınlar da kolerektal kanser taramalarını ücretsiz yaptırarak kansere karşı elini güçlendiriyor.

BAŞKAN EDEBALİ’DEN RİSK GRUBUNDAKİLERE UYARI

Kanser hastalığının günümüzde mücadele edilen en önemli rahatsızlıkların başında geldiğini,  en etkin mücadelenin erken teşhis ve tedavi ile mümkün olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Son yıllarda insanların beslenmeden çevre şartlarına kadar birçok nedenle kanser vakalarına yakalandığını görüyoruz. Çağımızın en büyük hastalıklarından biri olan kanserle mücadelenin en etkin yolu erken teşhis ve tedavi ile mümkün. Biz de Yıldırımlı kadınlarımız başta olmak üzere tüm hemşehrilerimizde kansere karşı farkındalık uyandırmayı vazifelerimizin başında görüyoruz. Kanserle mücadelede en önemli unsurlardan birisi de belirli aralıklarla yapılan periyodik kontrollerdir. Bu kontroller yaşanması muhtemel risklerin önüne geçerek erken teşhise olanak sağlıyor. Özellikle risk grubunu oluşturan 30-65 yaş arası vatandaşlarımızı KETEM’de ücretsiz kanser taraması yaptırmaya bekliyoruz. Yapılacak her erken teşhisin hayat kurtaracağı bilinciyle bu hizmetimizi tüm çalışmalarımızın önünde görüyoruz. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz, muhtarlıklar ve STK’lar üzerinden gelen talepler doğrultusunda isteyen kadınlarımızı evlerinden alarak işlemlerinin yapılmasının ardından araçlarımızla ücretsiz olarak tekrar evlerine bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık