solyanreklam
sagreklam

Yeşilçam'ın Çınarları Ölümsüzleşti...

Beşiktaş Belediyesi, Yeşilçam'ın unutulmaz isimleri anısına fidan dikti.

Yeşilçam'ın Çınarları Ölümsüzleşti...
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Beşiktaş Belediyesi Yeşilçam’ın Emektarlarını Unutmadı…
Beşiktaş Belediyesi, Türk Sineması’nın 101’inci yılında Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncuları için anlamlı bir etkinliğe imza attı. Etkinlikte birbirinden değerli Yeşilçam yıldızları, hayatını kaybetmiş dostları için 30 fidan dikti.

Türk Sineması 101 Yaşında!
Beşiktaş Belediyesi’nin gerçekleştirdiği etkinlikle, hayatını kaybeden ustalarımızın isimleri Türk Sineması’nın 101’inci yıl dönümünde Sporcular Parkı’nda ölümsüzleştirildi.

Beşiktaş Sporcular Parkı’ndaki etkinlikte Türk Sineması'na büyük emekler veren Yeşilçam’ın 30 unutulmaz ismi adına fidan dikildi. Hayatını kaybedenler için fidanları dikenler ise yine usta isimler oldu.

Etkinliğe katılan Yeşilçam’ın efsane isimlerine ilgi yoğundu. Fidan dikim töreni öncesinde konuşan Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Örnek, “Bugünkü etkinlik hepimizin bildiği gibi 101’inci yılını tamamlayan Türk Sineması’nın anısına. Burada fidan dikimi yapacağız. Bu nedenle de 30 civarında fidanı aramızdan ayrılmış olan sanatçımız anısına dikeceğiz, her bir ağaca onların ismi verilecek” şeklinde konuştu.

İzzet Günay: “Hatırlanmak Güzel Şey”
Fidan dikim törenine katılan Yeşilçam’ın usta oyuncularından İzzet Günay, “Bugün sinema adına buradayız. Sinemayı sinema yapan çınarlar için birer fidan dikiyoruz. Hatırlanmak güzel şey. Sinemanın 101’inci yılında böyle bir etkinliğin olması da başka bir anlam taşıyor. İnşallah bundan sonra daha fazla fidan dikeriz ve onları daha çok anarız. Biz de günün birinde yok olup gideceğiz. Bizim adımıza da fidan dikenler olacaktır diye umuyorum” dedi.

Sinemaya önemli katkıları bulunan oyuncu İzzet Günay, oyuncu Meral Zeren, Vadullah Taş, Engin Çağlar ve Yeşilçam’ın ünlü yönetmenlerinden Yılmaz Atadeniz’in de aralarında bulunduğu ünlü isimler, sırayla sinemaya büyük emekler vermiş ve bugün hayatta olmayan isimler için fidan dikti. İsimleri adına fidan dikilen duayenler arasında Muhsin Ertuğrul, Hulusi Kentmen, Sadri Alışık, Ömer Lütfi Akad, Atıf Yılmaz, Ayhan Işık, Kemal Sunal, Yılmaz Güney, Adile Naşit, Aileye Rona, Çolpan İlhan,  gibi isimler yer alıyor.

Unutulmaz Yeşilçam Müzikleri ve Afişleri Fulya Sanat’ta!
Fidan dikim törenin ardından Yeşilçam’ın usta isimleri ile birlikte Fulya Sanat Merkezi’nde hazırlanan “Yeşilçam Sanat Galerisi” açılışı yapıldı. Açılışta duygusal anların da yaşandığı törende eski günleri hatırlayan herkes Yeşilçam’ın unutulmaz afişleri ile fotoğraf çektirdi. Açılışın ardından İstanbul Film Müzikleri Orkestrası (İFMO) unutulmaz Yeşilçam film müzikleri konseri verdi. Konsere katılan herkes hep bir ağızdan unutulmaz Yeşilçam şarkılarını söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık