Yenilenen Azerbaycan Dostluk Parkı Açılıyor!

Türk Cumhuriyetleri Azerbaycan Dostluk Parkı’nda bir araya geldi...

Yenilenen Azerbaycan Dostluk Parkı Açılıyor!
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 8:08

Belediyemiz tarafından yenilenen Azerbaycan Dostluk Parkı, Azerbaycan Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kapsamında Beşiktaş'ta açılıyor. Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Mesim Abdullahoğlu Hacıyev, Türk Cumhuriyetlerinin başkonsolosları, Azeri dernekleri ve Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç'ın katılımlarıyla gerçekleşecek olan açılış töreni, 30 Mayıs Çarşamba günü Azerbaycan Dostluk Parkı'nda gerçekleşecek.

Çalışmaları Eylül 2017’den itibaren devam eden Azerbaycan Dostluk Parkı, Azerbaycan Halk Cumhuriyeti'nin 100. yıl kutlamaları kapsamında 30 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’te Beşiktaş’ta açılacak. Azerbaycan Halk Oyunları Ekibi tarafından yöresel gösterilerin düzenleneceği etkinlikte; Beşiktaş Belediye Bandosu tarafından Azerbaycan özel marşları çalınacak. Türk Cumhuriyetlerinin başkonsolosları nezdinde, ülkeleri adına Azerbaycan Dostluk Parkı’na ağaç dikilecek.

Dostluk ve birliktelik mesajlarının verileceği programa; Azerbaycan Kültür Konsolosu Esmira Huseynova, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Erkin Sopokov, Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Shukhrat Aminov, Tunus İstanbul Başkonsolosu Hedi Malek, Hindistan İstanbul Başkonsolos Vekili Shri Purnojyoti Mukherjee, İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu, Azerbaycan Kültür Evi mensupları, Azeri vatandaşlar ve Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç katılacak.

Bu anlamlı etkinliğe tüm Beşiktaş halkı davetlidir.

Tarih: 30 Mayıs 2018 Çarşamba
Yer: Azerbaycan Dostluk Parkı (Ihlamur kasrı karşısı)