solyanreklam
sagreklam

Yenilenen Azerbaycan Dostluk Parkı Açıldı!

Türk Cumhuriyetleri Azerbaycan Dostluk Parkı’nda bir araya geldi…

Yenilenen Azerbaycan Dostluk Parkı Açıldı!
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 19:54

Belediyemiz tarafından yenilenen Azerbaycan Dostluk Parkı, Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kapsamında Beşiktaş’ta açıldı. Türk Cumhuriyetleri ve farklı ülkelerden başkonsolosların katılımlarıyla gerçekleşen açılışta, barış ve dostluk mesajları verildi.

Açılış törenine; Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç, Azerbaycan Kültür Konsolosu Esmira Huseynova, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Erkin Sopokov, Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Shukhrat Aminov, Tunus İstanbul Başkonsolosu Hedi Malek, Hindistan İstanbul Başkonsolos Vekili Shri Purnojyoti Mukherjee, İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu, Azerbaycan Kültür Evi mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan program, Azerbaycan Milli Marşı'nın çalınması ve Azerbaycan Halk Oyunları Ekibinin gösterileriyle devam etti. Konuşmaların ardından parkta belirlenen alanlara katılımcı ülkeler adına ağaç dikimi yapıldı. Başkan Vekili Tahir Doğaç ve başkonsoloslar, dikilen ağaçlara toprak atarak, can suyu verdi.

Açılışta konuşan Azerbaycan Kültür Konsolosu Esmira Huseynova, ”Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı nedeniyle Türkiye’nin birçok noktasında etkinlikler düzenlendi. Beşiktaş Belediyesi de Azerbaycan Dostluk Parkı’nın bakım ve onarım çalışmasını yaptı. Kendilerine destekleri ve bu güzel açılış için teşekkür ederiz” dedi.

Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç ise, ”Tüm yiğit Azerbaycan halkını saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Kültür ataşemizinde söylediği gibi burada iki devlet tek millet olarak buluştuk. Gönüllerin beraber olduğu bu ortamı; bir yeşil alan değil, o yakılmış ateşlerin bir devamı, bir yürek, bir inanç olarak kabul edelim. Parkımızın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.



BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık