solyanreklam
sagreklam

YENİ YILIN İLK MECLİSİ’NDE BARIŞ MESAJLARI VERİLDİ

YENİ YILIN İLK MECLİSİ’NDE BARIŞ MESAJLARI VERİLDİ

YENİ YILIN İLK MECLİSİ’NDE BARIŞ MESAJLARI VERİLDİ
  • 08 Ocak 2016, Cuma 0:00

Mudanya Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı CHP’den 14, AKP’den 7 MHP’den 3 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. 2015 yılı Gelir ve Giderlerini incelemek üzere 5 kişilik denetim komisyonu oluşturulurken, yeni yılda barışın ve kardeşliğin egemen olması dileklerinde bulunuldu.

Mudanya Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Başkan Hayri Türkyılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Muhalefet partilerinin gündeme ilişkin sorduğu soruları yanıtlayan Türkyılmaz, yeni yılda barış ve kardeşlik duygularının egemen olmasını diledi. İmar Revizyon Planları ile ilgili çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Çalışmalarımızı çok önemsiyoruz. Bu çalışmaların sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını sağlamak amacı içindeyiz” ifadelerini kullandı.  Anıtlar Kurulu’ndan gelecek karar doğrultusunda yeni meclis salonu yapımı için çalışmaların yakın zamanda başlayacağını sözlerine ekleyen Türkyılmaz, muhtarların ödenek sıkıntısı ile ilgili soruya da aksaklıkların yapılacak toplantı ile giderileceğini ifade etti.
DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ BELİRLENDİ
Çiftçi Malları Koruma Meclis Yönetim seçiminin 3 meclistir gündeme gelmesi ve aday çıkmadığı için karara bağlanamamasından dolayı görüş almak için bakanlığa başvurma kararı alınırken, 2015 yılı mali gelir ve giderlerin denetimi için Akın Poroy, Mahmure Uçar, Metin Bağcı, Mevlana Şimşek ve Mehmet Kaldırım’ın yer aldığı Denetim Komisyonu oluşturuldu. Oto yıkama ve oto alım, satım ve kiralama işi yapan işyerlerinin şehir dışına taşınması için İmar ve Hukuk Komisyonlarına ek süre verilirken, yeni yapılan sokak ve parklara yeni isimler verildi. 
BÜYÜKŞEHİR’E YER TAHSİSİ YAPILDI
Çepni Mahallesi’nde Mudanya Belediyesi’ne ait taşınmaz üzerine mahalle hizmet binası yapılması için 31 Aralık 2016 tarihine kadar projenin tamamlanması şartıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne oy birliği ile yer tahsisi yapılırken, belediye mülklerinde kiracı olan ve ilçede faaliyet gösteren dernek, kooperatif ve spor kulüplerinin binalarının lokal binası olarak kullanılmak üzere ihale çıkartılmasına oy birliği ile karar verilirken, 4 adet yerin incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
ARTVİN’DEN YENİ KARDEŞ GELİYOR
Gündem dışı görüşülen maddeler arasında yer alan Artvin’in Ardanuç Belediyesi’ni ile kardeş belediye olma önergesi oy birliği ile kabul edildi. Köy yerleşim alanı dışında kalan bölgelerden zayiat bedeli alınması kabul edilirken, plan değişikliği talepleri de oy birliği ile karara bağlandı.      

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık