solyanreklam
sagreklam

Yaz Spor Okulları’ndan 7 bin öğrenci faydalanıyor

Yaz Spor Okulları’ndan 7 bin öğrenci faydalanıyor

Yaz Spor Okulları’ndan 7 bin öğrenci faydalanıyor
  • 20 Temmuz 2018, Cuma 17:26

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, okulların tatil olmasıyla birlikte çocukların boş zamanlarını verimli geçirmeleri amacıyla, 13 branşta ve kentin farklı 8 spor tesisinde başlattığı Yaz Spor Okulları’nda toplam 7 bin öğrenci faydalanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın, okulların tatil olmasıyla birlikte çocuklara yönelik açtığı Yaz Spor Okulları’nda eğitimler devam ediyor. Kentin farklı semtlerinde 8 spor tesisinde devam eden Yaz Spor Okulları’ndan toplam 7 bin çocuk faydalanıyor. Futbol, basketbol, voleybol, atletizm, kort tenisi, yüzme, halk oyunları, kick boks, masa tenisi, jimnastik, satranç, taekwondo ve bisiklet olmak üzere toplam 13 branşta verilen eğitimler 20 Haziran itibariyle başladı. Yaz Spor Okulları’nda alanında uzman 62 spor eğitmeni görev yapıyor. Daha önce tesis yetersizliğinden dolayı sadece Sümerpark ve Talaytepe’de gerçekleşen spor eğitimleri, yapımı tamamlanan tesislerle birlikte kentin 8 farklı noktasında kaydırıldı. 

Öğrenciler 8 farklı tesiste eğitim görüyor

7-16 yaş arası 7 bin çocuğun faydalandığı Yaz Spor Okulları’nda eğitimler hafta içi gerçekleşiyor. Ücretsiz servis imkânı yanında katılımcı tüm çocuklara spor malzemeleri de dağıtıldı. Masa tenisi, jimnastik, taekwondo, kick boks, halk oyunları, bisiklet ve satranç eğitimleri Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda, futbol, basketbol, atletizm ile voleybol Kayapınar ilçesinde yer alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Talaytepe Spor Tesisleri’nde, kort tenisi Mahabad Bulvarı’nda yüzme branşı ise Seyrantepe TOKİ havuzunda devam ediyor. Futbol, basketbol ve voleybol branşı eğitimleri ayrıca Bağıvar, Yeniköy, 500 Evler ve Diclekent Spor Tesisleri’nde veriliyor. 

Çocuklardan yüzme eğitimine yoğun ilgi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın, bu yıl 13 farklı branşta açtığı Yaz Spor Okulları’nda çocuklar 2 bin 946 ile en fazla yüzme kursuna kayıt yaptırdı. Alanında uzman 20 yüzme eğitmenin görev aldığı kurslarda çocuklar hafta içi gruplar eşliğinde eğitim alıyor. Yaz Spor Okulları’nda yüzme kursu ardından en fazla ilgi 976 ile futbol eğitimine gösterildi. Kız çocukları ise yüzme kursu dışında basketbol, voleybol ve kort tenisine ilgi gösterdi.

20 Haziran’da başlayan Yaz Spor Okulları 15 Eylül’de sona erecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Yaz Spor Okulları’nın tamamlanmasıyla birlikte çocukların fiziksel gelişimine katkı sağlamak amacıyla Kış Spor Okulları’nın hazırlıklarına başlayacak.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık