solyanreklam
sagreklam

Yaya Geçidi Sanat Galerisine Dönüştü

Yaya Geçidi Sanat Galerisine Dönüştü

Yaya Geçidi Sanat Galerisine Dönüştü
  • 13 Aralık 2017, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan Tulumba Bat-Çk Yaya Alt Geçidi’nin bat yönü ‘Geçit Sanat Sergi Salonu’na dönütürüldü.

Sanatn ve sanatçnn yannda yer alan ve onlara yönelik hizmetlerini her daim sürdüren Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Kilikya Sanat Atölyesi’nde ressam olan Mustafa Özdemir’in isteini krmad. Özdemir’in istei üzerine ekipleri harekete geçiren Bakan Kocamaz, Tulumba Bat-Çk Yaya Alt Geçidi’ni ‘Geçit Sanat Sergi Salonu’ olarak tahsis etti.

“Sanat yer altnda da olsa sanattr”

Ressam Mustafa Özdemir, fikri ilk önce Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a sunduklarn belirtti ve “Bu fikir aklmza geldiinde; Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’n sanatn ve sanatçnn yannda olduunu bildiimiz için projemizi kendisine sunduk. Hiç zaman kaybetmeden bu projenin gerçekletirilmesini söyledi. Biz de zamanmz fazla harcamadan buray insanlarn hem rahat geçebilmeleri hem de burada bir görsel ölen yaratmak amacyla böyle bir çalma içerisine girdik. Buradan geçen vatandalardan sanata, sanatçya ve Mersin Büyükehir Belediyemize kar çok büyük iltifatlar var, teekkür ve dua ediyorlar” dedi.

Mersin’deki pasajlar ve alt geçitlerin insanlarn kullanmas açsndan skntl olduunu dile getiren Özdemir, “Burada o algy ykmaya çalacaz. Sanatn yer altnda da olsa sanat olduunu herkese kabul ettireceiz. Büyükehir Belediye Bakanmzn bize verdii bu imkândan dolay da kendisine çok teekkür ediyoruz. Bakanmz uluslararas bir sanatseverdir ve bizlerin de her zaman yannda. Bize bütün imkânlarn seferber ediyor ve Mersin bu güzelliklerin hepsine layk bir kent” eklinde konutu.

Dou yönündeki bat-çk yaya geçidini de ayn ekilde bir sanat galerisine dönütüreceklerini ifade eden Özdemir, “Orada da çalmalarmz devam ediyor. Özellikle kadnlar bu sergiden ve durumdan çok memnun. Bizler burada onlara yolda oluyoruz, yeri geliyor sohbet ediyoruz. Her geçen gün yaya alt geçidini kullanmak ve ‘Geçit Sanat’tan geçmek biraz daha fazlalayor. Her geçen gün buray kullanan insanlarn saysnda art gözlemliyoruz” diye belirtti.

‘Vatandalara görsel bir ölen sunuyoruz’

Konumasnda alt geçitte açlan ‘Geçit Sanat Sergi Salonu’nda ilk etapta 70’e yakn resminin sergilendiini belirten ressam Özdemir, “nallah bunlar biraz daha fazlalatracaz. Ksa süre sonra da bir açlmz var. nsanlarn taleplerine göre, kendi zevklerimize göre resimler yapacaz.  Vatandaa bir görsel ölen sunduumuza inanyorum. u ana kadar çok olumlu tepkiler aldk vatandalarmzdan. Sanyorum Mersin Büyükehir Belediye Bakanmza da bu teekkür ve dualar yetecektir. Ben de Bakanmza çok teekkür ediyorum, bizlere böyle bir imkân sunduu için. nallah çok daha iyi eyler yapacaz ve Mersin’e damga vuracaz” ifadelerine yer verdi.

Mersin’de yaayan ve servis iletmecisi olan Taner Çolak da çalmay çok beendiini belitti ve  “Alt geçitlerin bu tarz ortamlara dönütürülmesi insanlk ve halk adna çok güzel olur. Çok ho bir yap olmu buras ve emei geçenlerin ellerine salk. Böyle bir olaya da destek verdii için Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a teekkür ediyoruz. Temennimiz her zaman halkla ve insanlarla iç içe olunabilecek hizmetlerin hayata geçirilmesi. Bakanmz da elinden geldiince hizmet için youn bir ekilde koturuyor. Resimler çok güzel ve gayet anlaml. Bütün hemerilerimizin de buraya gelerek bu çalmalar görmesini isteriz. Bu tür organizasyonlarn yapldn ve bu tarz güzelliklerden haberi olmayan kiilerin gelip yerinde incelemelerini tavsiye ederiz” dedi.

Mersinli Selma Akku ise düüncenin gayet güzel olduunu dile getirerek, “Hem ferah olmu hem de geçi açsndan çok rahat. Ben daha önceleri akam buradan geçemezken imdi daha rahat geçiyorum. Mersinlilerin de gelip görmelerini tavsiye ederim. Çünkü ben de resmi çok severim. Keke becerim olsa da ben de yapsam. Çok güzel bir ey. Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n da yapt çalmalar beeniyoruz ve duyarll için kendisine çok teekkür ederiz” eklinde konutu. 

“Çok güzel bir mekân olmu”

Sanat galerisine dönütürülen yaya geçidine sk sk geldiini ifade eden Ahmet Keskin, “Bu soka çok seviyorum. Bunun için öncelikle Büyükehir Belediye Bakanmza çok teekkür ediyoruz. u sokan, u geçidin bu hale gelmesi gerçekten çok güzel. nsanlarn güvenlii açsndan da çok iyi. Çok güzel bir mekân ve çok ho bir yer olmu. Yarn bizler de buralarda sergi yapacaz inallah. Mersinlileri de buraya davet ediyorum. Buyursunlar gelsinler, böyle güzel bir yeri her yerde bulamazlar. Sanat, sanatçy ve Mersin’i seven herkesi buraya bekleriz” dedi.

‘Geçit Sanat Sergi Salonu’ ismi verilen ve imdilik içerisinde 70’e yakn resmin sergilendii alt geçit Mersinliler tarafndan da çok sevildi ve her geçen gün ziyaretçi aknna uruyor. Sabah saat 09.00’da açlan sergiyi akam saat 20.00’ye kadar dileyen herkes ziyaret edebiliyor.

Ressam Mustafa Özdemir, resim, fotoraf, iir ve dier eserlerini sergilemek isteyen vatandalarn ‘Geçit Sanat Sergi Salonu’ kiralayabileceklerini belirtti. Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan dou yönündeki alt geçit de en ksa sürede ayn ekilde hizmete açlacak. Özdemir, 3 yl boyunca tüm sanatsal etkinliklere ev sahiplii yapacak olan Geçit Sanat Sergi Salonu’na yeni çizdii resimleri de eklemeye devam edeceini belirtti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık