YAVUZ SELİM PARKI’NA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Yavuztürk Mahallesi, Yavuz Selim Camii arkasında 5 dönüm üzerine yapılan Yavuz Selim Parkı yoğun bir katılımla açıldı.

YAVUZ SELİM PARKI’NA GÖRKEMLİ AÇILIŞ
  • 29 Eylül 2018, Cumartesi 0:00

Oturma ve dinlenme grupları, fitness, piknik ve çocuk oyun alanları, mor salkım sarılmış ahşap arkatlar, kamelyalar, seyir terası, doğal yürüyüş parkuru, ahşap yeşil alan kademeleri, kuş evleri gibi bir çok özelliğe sahip parkta meyve, şifalı bitki ve gül bahçeleri de ihmal edilmedi. Kur'an tilavetiyle başlayan programda İski Genel Müdürü  Metin Akbaş ve Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan'ın selamlama konuşmalarından sonra kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen "Parkı doldurarak açılışı şenlendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum, hoş geldiniz. Burası eskiden memba suyu alanı olduğundan hukuken yıllarca proje geliştirememiştik, İski Genel Müdürlüğü'nün muvafakatıyla nihayet sorun çözüldü ve bu metruk alanı böyle güzel bir parka dönüştürebildik. İski Genel Müdürümüz de burada, kendilerine teşekkür ediyorum." dedi. Parkın hemen yanındaki Yavuz Selim Camii altına yapılan 56 ünitelik ve Anadolu Yakası'nın en büyüğü olan diş hastanesinin de çok yakında açılacağı müjdesini veren Başkan Hilmi Türkmen'den sonra İski Genel Müdürü Fatih Turan ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da birer konuşma yaptı.

Kurdele kesim töreninden sonra parktaki çocuklarla toplu fotoğraf çektirildi ve çay simit ikramıyla park hizmete girdi. Çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikramı da yapılan açılış Başkan Hilmi Türkmen'in vatandaşlarla sohbetiyle sona erdi.