Yaşar Kemal'e Bir Ara'lık Bakış'

'Yaşar Kemal'e bir Ara'lık Bakış" sergisinin açılışı Fulya Sanat'ta gerçekleşti.

Yaşar Kemal'e Bir Ara'lık Bakış'
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Usta yazar Yaşar Kemal'in farklı şehirlerde Ara Güler tarafından çekilen fotoğraflarından oluşan "Yaşar Kemal'e Bir Ara'lık Bakış" sergisi, 10 Mart Perşembe günü Fulya Sanat’ta açıldı. Açılışa Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Ara Güler, Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban ile ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Frederick Hunter ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından hazırlanan ve Beşiktaş Belediyesi’nin desteklediği sergi, Kemal'in İstanbul'a ilk geldiği yıllardan vefatına kadarki dönemi kapsayan 43 fotoğrafı kapsıyor.

Yaşar Kemal ve Ara Güler

Sergide, yazarın Tekirdağ, Adana ve Paris gibi şehirlerin yanı sıra İstanbul'un Haliç, Kemal'in o dönem yaşadığı Basınköy ve son dönemdeki evinin bulunduğu Vaniköy gibi semtlerindeki fotoğraflarına, zamanın semt kahveleri ve pazarlarında çekilen çoğunluğu siyah beyaz fotoğrafları eşlik ediyor.

Yaşar Kemal’e Bir Ara’lık Bakış” sergisi 11 – 31 Mart tarihleri arasında Fulya Sanat’ta ziyarete açıl olacak.