solyanreklam
sagreklam

YAŞAMAYA DAİR MUDANYA’DA SAHNELENDİ

YAŞAMAYA DAİR MUDANYA’DA SAHNELENDİ

YAŞAMAYA DAİR MUDANYA’DA SAHNELENDİ
  • 28 Mart 2016, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediyesi kültür sanat etkinlikleri ve 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında, Genco Erkal'ın uyarlayıp yönettiği "Yaşamaya Dair-Bursa Cezaevi'nden Mektuplar" adlı tiyatro oyunu, Mudanya’da sahnelendi.

Mudanya Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Genco Erkal ve Tülay Günal’ın sahneye koyduğu "Yaşamaya Dair-Bursa Cezaevi'nden Mektuplar" adlı müzikli gösteri Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde sahnelendi. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde sahnelenen oyuna Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Akın Poroy ve Erkan Altıntaş’ın yanı sıra CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman ile çok sayıda Mudanyalı tiyatro sever katıldı.
Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen oyunda, Nazım Hikmet'in şiirleri de seslendirildi. Nazım Hikmet’in Bursa Cezaevi’ndeki mektuplarından usta tiyatrocu Genco Erkal’ın uyarlamasıyla sahneye konan Yaşamaya Dair adlı müzikli gösteri, Mudanya izleyicisinden yoğun ilgi gördü. Canlı müzik eşliğinde sahnelenen gösteride Genco Erkal ve Tülay Günal kusursuz performansları ile izleyiciye Nazım Hikmet’i yaşattı. Tülay Günal zarif oyunculuğu ve etkileyici ses tonu ile izleyenleri büyülerken, Genco Erkal ise yılların deneyimini bir kez daha gözler önüne serdi. Nazım Hikmet’in,  Bursa Cezaevi'ndeki yaşamını, eşi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatan oyun, Hikmet'in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanarak, destansı yaşamından izlenimleri Mudanyalı izleyicileri o yıllara götürdü.
TİYATROLAR GÜNÜ VE DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI
Oyun sonunda oyuncuları tebrik ederek çeşitli hediyeler ile teşekkür eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Genco Erkal’ın Mudanya’nın Aydınpınar Mahallesi’nin yerlisi olduğunu ifade etti. Gençlik yıllarında Genco Erkal’ın tiyatrolarını hiç kaçırmadan izlediğini de dile getiren Türkyılmaz, “Bizim solculuğumuzda, insanları sevmemizde, vatan sevgisini almamızda katkısı olan en büyük sanatçılardan biridir. İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz” ifadelerini kullandı.  Konuşmalar sonunda sahneye getirilen pastayı keserek hem doğum gününü hem de Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutlayan Genco Erkal ise Mudanya’da olmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, Mudanyalılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.     

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık