solyanreklam
sagreklam

MAK, DEPREMİ OKULLARDA ANLATIYOR

MAK, DEPREMİ OKULLARDA ANLATIYOR

MAK, DEPREMİ OKULLARDA ANLATIYOR
  • 29 Mart 2016, Salı 0:00

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma (MAK) Birimi ekipleri, ilçedeki ilk ve ortaöğretim okullarında, tatbikatlar gerçekleştirdi. Deprem ve yangın tatbikatlarıyla öğrencileri bilgilendiren ekipler, olası afetlerde yapılması gerekenleri uygulamalı olarak anlatıyor.

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin Sivil Savunma ve Deprem Haftasıyla birlikte ilçedeki okullarda başlattığı tatbikatlar sürüyor. İlk ve orta dereceli okullarda deprem ve yangın konusunda öğrencileri ve öğretmenleri bilinçlendiren ekipler, tatbikatlarını Ahmet Rüştü Anadolu Lisesi’nde sürdürdü.  
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve MAK Ekip Lideri Aykut Şener’in de izlediği tatbikatlarda öğrencilere çök-kapan-tutun hareketleriyle deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı. Yaralıların taşınması ve haberleşmenin sağlanması gibi konular da öğrencilere bilgiler aktaran ekip üyeleri, yangın ve yangın tüpleri konusunda da öğrencilere tatbikatlı anlatımlar gerçekleştirdi.
“MAK HER DURUMDA HAZIR”
İlçemiz genelindeki okullarda yapılan tatbikatlar ile birlikte öğrencilerin doğal afetlere karşı bilinçlendiğini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, okullarda deprem tatbikatlarının yanı sıra yangın konusunda da tatbikatlarımızı sürdürdüklerini söyledi. Tatbikat ve eğitimlerin yanı sıra ilçede meydana gelen olaylara MAK ekibinin anında müdahale ettiğini de sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Ekibimiz özellikle yaz aylarında denizlerde vatandaşlarımızın güvenliğini sağlıyor. Yeni araç ve gereçlerin yanı sıra personel desteği de sağladığımız ekibimiz her an yaşanacak doğal afetlere karşı hazır durumda bulunuyor. Umarım ekibimize ihtiyaç duyacağımız kötü bir durum ve olay yaşamayız. MAK personelimi bu özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.   
“AMAÇ AFET BİLİNCİNİ OLUŞTURMAK”
Öğrencilerde afet bilincini oluşturmak amacıyla okullarda tatbikatlar gerçekleştirdiklerini ifade eden MAK Ekip Lideri Aykut Şener, amaçlarının deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili öğrencileri bilgilendirmek olduğunu belirtti. Tatbikatlarda hayatta kalabilmenin en önemli unsurunun tedbirli, bilinçli ve soğukkanlı hareket edilmesi olduğunu vurgulayan Şener, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenleri bir senaryoyla uygulamalı olarak anlattıklarını da sözlerine ekledi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık