solyanreklam
sagreklam

Yabancılar Danışma Merkezimiz Erasmus Öğrencilerini Ağırlad...

Beşiktaş Belediyesi, Bahçeşehir Üniversitesi Erasmus öğrencileriyle Beşiktaş tanıtım etkin...

Yabancılar Danışma Merkezimiz Erasmus Öğrencilerini Ağırlad...
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 9:32

Son yıllarda İstanbul’a gelen yabancı uyruklu vatandaşların gözdesi Beşiktaş, turistlerin günlük gezi programının bir kısmı olmaktan çıkıp yabancılar için bir yaşam merkezi haline geldi. Özellikle belediye sınırlarımız içerisindeki üniversitelere gelen Erasmus öğrencileri için sadece bir eğitim üssü değil, yaşam alanı da olmaya başladı.

Belediyemiz, Tanıtım Günleri çerçevesinde Beşiktaş’a eğitim amacıyla gelen Bahçeşehir Üniversitesi Erasmus öğrencilerini Yabancılar Danışma Merkezi’nde ağırladı. Öğrenciler, merkezimizde gerçekleştirilen bir günlük Beşiktaş tanıtım etkinliğinde hem Beşiktaş’ı daha iyi tanıma hem de merak ettikleri sorulara cevap bulma fırsatını yakaladılar.

Merkezimizin en önemli misyonu; ilgili birimler arasında eş güdümlü çalışarak, ilçemiz ve ilçemiz dışında yaşayan yabancı dostlarımızla faydalı çalışmalar yapmak…

Bu kapsamda hedef kitle olarak belirlediğimiz değişim (Erasmus, Özel, PhD., MA) öğrencileriyle yapmış olduğumuz etkinlikte; gündelik hayatta karşılaşabilecekleri sorunlar, kaldıkları süre boyunca yapmakla yükümlü oldukları bürokratik işlemler, nerelerden destek alabilecekleri yönünde bilgilendirmeler ve ilgilendikleri/öğrenmek istedikleri konular hakkında sunumlar yapıldı.

Yabancılar Danışma Merkezimiz aynı zamanda bu öğrencilerin kültürel etkinliklerine destek vermeyi ve var olan değişim programlarını uzun vadede zenginleştirmeyi de planlıyor.

Beşiktaş Belediyesi Yabancılar Danışma Merkezi, dış ilişkileri geliştirmede kullanılan dayanışma, anlama ve uzlaşma kavramlarını hayata geçirmeyi, yerel unsurların yabancıya bakış açısını değiştirirken, yabancının da yerel unsurlara uyum sürecini hızlandırmayı hedefliyor. Merkezimiz bu anlayışla oluşturulan köprü vasıtasıyla dünyanın diğer noktalarına Beşiktaş’tan bir şeyler taşımaya devam edecek.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık