solyanreklam
sagreklam

VANDA SÜRÜCÜLERE KIRMIZI DÜDÜK UYGULAMASI

VANDA SÜRÜCÜLERE KIRMIZI DÜDÜK UYGULAMASI

VANDA SÜRÜCÜLERE KIRMIZI DÜDÜK UYGULAMASI
  • 01 Ocak 2000, Cumartesi 0:00

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan 'kırmızı düdük' projesi kapsamında, Van'da uygulama yapıldı. Uygulamaya katılan Vali Murat Zorluoğlu, durdurulan araçlarda bulunan çocuklara kırmızı düdük verip, sürücülere kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Edremit İlçesi Gebze Su Sporları Merkezi önünde yapılan uygulamada Vali Murat Zorluoğlu araç sürücüleri ve araçta bulunan vatandaşlarla sohbet edip bayramlarını kutladı. Bayramın acıya dönüşmemesi için sürücülerin trafik kurallarına uyması gerektiğini belirten Vali Zorluoğlu, çocuklara da düdük, şapka ve tişört vererek anne ve babalarını trafik kurallarına uymadıkları zaman uyarmalarını istedi. 

Vali Zorluoğlu, yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığı'nın bu bayramda trafik tedbirlerine özel bir önem atfettiğini söyledi.

Bakanlık talimatları doğrultusunda Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da trafik tedbirleri bakımından çok önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Vali Zorluoğlu, "Maalesef her bayramda Türkiye'de çok sayıda insanımız, trafik kazasında hayatını kaybediyor. Buna dikkat çekmek ve bu kaza sayısını minimuma indirebilmek için bu sene Van'da da benim koordinasyonumda emniyet ve jandarmamız gereken tedbirleri aldı. Ama bir farkındalık oluşturmak ve dikkat çekmek için bizde bayram öncesi böyle bir yol uygulamasına katıldık. İnşallah alınan tedbirler, vatandaşlarımızın, sürücülerimizin göstereceği ilave hassasiyetle bayram boyunca kazasız, belasız günler geçireceğiz. Van'da bu manada da her türlü tedbir alındı" dedi.

Bu sene bir farkındalık olarak çocuklara görev verdiklerini ifade eden Zorluoğlu, "Çocuklarımızı adeta bayram boyunca trafik polisleri gibi görevlendirdik. Çocuklarımız sürücü olan anneleri veya babaları hata yaptığında, trafik kurallarına uymadıklarında onlara verdiğimiz düdükler ile annelerini, babalarını ve sürücüleri uyaracaklar. İnşallah kazasız, belasız, huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçiririz.  Ben tekrar bütün vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu.

 İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici'nin de katıldığı uygulamada jandarma ve polis ekipleri tarafından yolculuk yapan vatandaşlara bayram şekeri ikram edildi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık