solyanreklam
sagreklam

VALİ MURAT ZORLUOĞLU, ÇÖMLEK ATÖLYESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ MURAT ZORLUOĞLU, ÇÖMLEK ATÖLYESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ MURAT ZORLUOĞLU, ÇÖMLEK ATÖLYESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
  • 01 Ocak 2000, Cumartesi 0:00

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) desteğiyle hayata geçirilen Van Bardakçı Köyü Seramik Atölyesi Projesi'nin uygulama alanında incelemelerde bulundu.

Bardakçı Mahallesi'nde çömlek ustası Osman Eşme tarafından açılan atölyede üniversite öğrencilerinin de desteğiyle çanak, çömlek ve testi de üretiliyor.

Projenin Bardakçı Mahallesi'ndeki uygulama alanı ve atölyesinde incelemeler yapan Vali Zorluoğlu, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ile birlikte çömlek tezgahının başına geçerek hazırlanan çamurla bir saksı yaptı. 

Vali Zorluoğlu, daha sonra çömlek, testi ve seramiklerin pişirildiği fırına dirgen ile yakacak attı. Burada bir süre vatandaşlarla hasbihal eden Vali Zorluoğlu'na yayık ayranı ikram edilerek topraktan yapılmış su testisi hediye edildi. 

Vali Zorluoğlu'nun incelemelerine Tuşba Kaymakamı Meral Uçan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ülker Cem Kaplan eşlik etti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık