solyanreklam
sagreklam

Üstün Akmen’e Saygı Gecesi...

Eleştirmen Üstün Akmen, Ustalara Saygı etkinlikleri kapsamında; tiyatro, müzik ve edebiyat...

Üstün Akmen’e Saygı Gecesi...
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 19:54

Unutulmaz replikler, şiirler ve şarkılar Akatlar Kültür’de yankılandı…

İzleyip yorumladığı oyunlarla yıllarca tiyatroseverlerle, sahne sanatları arasında köprü kuran eleştirmen Üstün Akmen, ölüm yıl dönümünde düzenlenen özel bir geceyle anıldı.

Tiyatro sezonu boyunca hemen her akşamını bir salonda geçirerek izlediklerini yıllarca seyircilerle paylaşan, yazdığı eleştirileri daha sonra kitaplaştırarak tiyatromuzun belleğinin oluşmasına katkıda bulunan Üstün Akmen'in çok sevdiği sahne sanatlarından örnekler, şarkılar, şiirler ve keyifli anekdotlarla anıldığı “Ustalara Saygı” gecesi, 30 Ekim 2017 Pazartesi günü Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Üstün Akmen'in “Sahne Aşkı”na saygı gecesine; Akmen'in daha önce defalarca izleyip yorumladığı sanatçılar ve edebiyatçı dostları da katıldı. Eleştirmenliğinin yanı sıra yazar ve müzisyen olarak da sanatla iç içe olan Üstün Akmen, anısına düzenlenen etkinlikle seyircilere daha yakından tanıtıldı.

Gecede; Genco Erkal ve Tülay Günal, Atilla Atasoy, Adil Akbaşoğlu ve Hüseyin Likos kıymetli müzisyenler eşliğinde sahnedeydi. Geceyi unutulmayan şarkılarla renklendiren diğer konuklar ise Çiğdem Erken ve Recep Aktuğ oldu…

Selçuk Yöntem, Ataol Behramoğlu, Tamer Levent ve Orhan Alkaya’nın şiir okudukları etkinliğe; Zihni Göktay, Atilla Dorsay, Zeynep Oral (video görüntüleriyle), Ragıp Ertuğrul ve Ali Onaran da katıldı… Kaan Erkam ise Üstün Akmen gecesinde anlamlı bir sürprizle yer aldı.

Ustalara Saygı Etkinlikleri, 13 Kasım Pazartesi akşamı Akatlar Kültür Merkezi’nde Gültekin Çizgen’e saygı gecesi ile devam edecek…


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık