solyanreklam
sagreklam

Ustalara Saygı: "İdil Biret"

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” gecesine dünyaca ünlü piyano vi...

Ustalara Saygı:
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 10:05

Gazeteci, yazar ve eleştirmen Hayati Asılyazıcı’nın önerisi doğrultusunda Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) tarafından düzenlenmeye başlanan “Ustalara Saygı” etkinliği, ilk olarak 1987 yılında, 50. sanat yılını tamamlamış olan değerli yazar Aziz Nesin’i konuk etmişti. Otuz yıllık zaman dilimi içinde sayısız değerli edebiyat insanı etkinlik kapsamında konuk edildi ya da anma gecesi düzenlendi. Beşiktaş Belediyesi tarafından aralıksız on iki yıldır düzenlenmekte olan etkinlik, deneyimli gazeteci Faruk Şüyün ve ekibinin özenli çalışmaları ile sürdürülebilir bir başarıya ulaşmıştı.

Duayen gazeteci Hayati Asılyazıcı’nın başkanlığında, önemli kültür ve sanat insanlarının bir araya geldiği uzman bir ekiple “Ustalara Saygı” etkinlikleri başarısına kaldığı yerden devam ediyor. Yeni yılın ilk programına dünyaca ünlü piyano virtüözü ve devlet sanatçısı İdil Biret konuk oldu. 26 Ocak 2017 Perşembe günü Fulya Sanat’ta düzenlenen gecede ünlü sanatçı için hazırlanmış belgesel film gösteriminin ardından sanatçı ile bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar da katıldı.

İletişim ve sanat yönetmeni Asuman Karaşabanoğlu’nun koordinasyonundaki bu önemli gecenin sunumu, tiyatro ve sinema oyuncusu Gülsen Tuncer tarafından gerçekleştirildi. 

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın ev sahipliğindeki geceye; sanat, siyaset ve medya dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra, çok sayıda sanatsever katıldı.

“İdil Biret’in önünde saygıyla eğiliyorum”


Beşiktaş Belediyesi'nin sanata verdiği önemi vurgulayan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Bugün Türkiye’nin en büyük bütçesine sahip Beşiktaş Belediyesi’nin kültür ve sanat bütçesini Türkiye’nin en iyi sanatçıları yönetiyorlar. Dolayısıyla kültür ve sanata dair yetkimizi 2 senedir, sanatın içinden olan Devlet Opera ve Balesi’nden, Devlet Tiyatrosu’ndan ve sinemadan birçok sanatçının olduğu büyük bir sanat kurulu ile yönetiyoruz. Bu doğrultuda onların kararlarına uymaya çalışıyoruz. Ben de İdil Biret hanımefendinin önünde saygıyla eğiliyorum. Ustalara Saygı programının en anlamlı konuklarından birisi oldunuz, teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“Ustalara Saygı” etkinlikleri ücretsiz ve tüm sanatseverlere açık olarak düzenlenmeye devam edecek.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık