solyanreklam
sagreklam

Ustalara Saygı Âşık Veysel"

Beşiktaş Belediyesi “Ustalara Saygı” toplantıları, 24 Nisan Pazartesi günü düzenlenecek ol...

Ustalara Saygı Âşık Veysel
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:49

Dostları onu hep hatırlıyor...

Kültür, sanat, edebiyat ve düşün dünyasındaki usta isimlerin çeşitli yönleriyle izleyici ile buluşmasını hedefleyen Beşiktaş Belediyesi “Ustalara Saygı” toplantıları 24 Nisan Pazartesi günü Âşık Veysel’e Saygı gecesi ile sürüyor… Ustanın torunu Çiğdem Özer’in katılımıyla gerçekleştirilecek toplantı, büyük halk ozanının yaşam öyküsünü anlatan kısa bir film ile saat 19.30’da başlayacak.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Cengiz Özkan, opera sanatçısı tenor Hakan Aysev ve Akın Eldes’in gitarı eşliğinde şarkıcı ve besteci Deniz Arcak’ın Âşık Veysel eserlerini yorumlayacakları mini konserlerle katılacakları etkinlikte; kadim ozanı daima hatırlayanlar Akatlar Kültür Merkezi’nde buluşacaklar…

Müzik dünyasının duayen isimlerinden İzzet Öz de âşık geleneğinin son büyük temsilcilerinden olan Âşık Veysel’le ilgili anıları ve yorumlarıyla geceye konuk olacak… Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın da katılacağı Âşık Veysel’e Saygı Gecesi’ni Deniz Arcak sunacak. Sürpriz konukların da yer alacağı etkinlik, konuşmaların ve konserlerin ardından verilecek kokteyl ile sona erecek.

12 yaşına basan Ustalara Saygı, yeni döneminde yaz tatili arası vermeden ayda bir kez yapılacak. İlki 7 Kasım 2005 tarihinde Melih Cevdet Anday için gerçekleştirilen “Ustalara Saygı” etkinlikleri, geride bıraktığı 148 saygı gecesiyle (kısa bir ara dışında) alanının tek ve en uzun soluklu organizasyonu oldu. Etkinlikler, kış sezonlarında Akatlar Kültür Merkezi’nde ve Fulya Sanat’ta; yaz aylarındaysa Beşiktaş semtinin sevilen parklarında gerçekleştirildi ve 35 binin üzerinde izleyiciyi ağırladı.

Tarih: 24 Nisan 2017 Pazartesi
Saat: 19.30
Yer: Akatlar Kültür Merkezi

*Ücretsiz Etkinlik

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık