Ümraniye Belediyesi’nin Malazgirt Zaferi’ni Anma ve 14. Geleneksel Resim, Hikaye ve Şiir Yarışmaları Ödül Töreni Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Ümraniye Belediyesi’nin geleneksel hâle gelen Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmalarının 14.’sünün ödül töreni ve Malazgirt Zaferi’ni Anma programı Ümraniye Belediye Binasının Bahçesinde gerçekleşti. Sanat ve akademi dünyasından birçok ismin de katıldığı törende, birbirinden güzel kahramanlık türküleri de seslendirildi.

• 28 Ağustos 2018, Salı 0:00

Ümraniye Belediyesi’nin sanat ve edebiyata yeni yetenekler ve eserler kazandırmak amacıyla her yıl düzenlediği Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmalarının 14.’sünde resimde “Malazgirt’ten 2071’e, Anadolu’yu Türk İslam Yurdu Kılan Fetih Ruhu” ve şiirde “Dünyada Merhametin Tükenişi ve Merhamet Timsali Türkiye”  konuları işlenirken, hikâyelerin konusu “Serbest” olarak belirlenmişti. Türkiye ve yurt dışından birçok katılımın olduğu yarışmaların titizlikle yürütülen değerlendirme süreci neticesinde dereceye giren eser sahiplerine hediyelerinin takdim edilmesi için Ümraniye Belediye Binası Bahçesinde büyük bir tören düzenlendi. Programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Eşi Saliha Can’ın yanı sıra; AK Parti İstanbul Milletvekili İffet Polat, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Osman Nuri Anbarkaya, Yazar Abdurrahman Dilipak, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanı Arzu Demir, akademisyenler, sanatçılar, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Esat Kabaklı’nın birbirinden güzel kahramanlık türküleri seslendirdiği dinletisiyle başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Yarışmamızın ödül töreninde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Ülkemiz çapında yapılan en prestijli resim, hikâye ve şiir yarışmaları bizim yarışmalarımız. Yağlı boya resim yarışmamıza 87 resim, hikâye yarışmamıza 1.900 hikâye, şiir yarışmamıza 2.562 adet şiir katıldı” dedi. Yarışmalara gönderilen eserlerin kitap ve kataloglarda toplandığını söyleyen Başkan Hasan Can; “Çok şükür ellinin üzerinde hikâye ve şiir kitabımız var. Hikâye ve şiirde jüri üyelerimizi ünlü edebiyatçı ve akademisyenlerden, resimde de yine ressam ve akademisyenlerden oluşturuyoruz. Bu çalışmalar ile yarışmalarımız daha da önem kazanıyor” dedi.  “Biz mazlumların sesi olan Türkiye’yiz. İnşallah Rabbimizin inayetiyle; dünyadaki bu zulüm bir gün son bulur” diyen Başkan Hasan Can, “Dünyada Merhametin Tükenişi ve Merhamet Timsali Türkiye” konulu resim yarışmasında birinci olan Funda Burcu Yılmaz’a ait Arakanlı Çocuk adlı eseri okudu.

Ardından üç alanda ilk üçe giren eserlerin sahiplerine Başkan Hasan Can, Milletvekili İffet Polat, Kaymakam Suat Dervişoğlu ve Yazar Abdurrahman Dilipak tarafından ödülleri verildi.

Ardından üç alanda mansiyon almaya hak kazanan eserlerin sahiplerine protokol tarafından ödülleri verilirken Milletvekili İffet Polat, Kaymakam Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Yazar Abdurrahman Dilipak, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Maliki Ejder Batur ve Türkân Öztürk birer selamlama konuşması yaparak Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a kültür ve sanata yaptığı büyük katkılar için teşekkür ettiler.

Program Başkan Hasan Can ve protokolün, yarışmaların ana jürisinde bulunan akademisyen ve sanatçılara plaket takdimiyle son buldu.