solyanreklam
sagreklam

Ümraniye Belediyesi Yaz Yüzme Havuzları Kapanış Programı Gerçekleşti

Ümraniye Belediyesi'nin "Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın" sloganıyla başlattığı ve 15 okulda 7 bini aşkın çocuğun yaz tatilinde hem eğlenip hem yüzme öğrendiği Yaz Yüzme Havuzları Kapanış Programı gerçekleştirildi.

Ümraniye Belediyesi Yaz Yüzme Havuzları Kapanış Programı Gerçekleşti
  • 08 Ağustos 2018, Çarşamba 0:00

Ümraniye Belediyesi'nin "Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın" sloganıyla başlattığı ve 15 okulda 7 bini aşkın çocuğun yaz tatilinde hem eğlenip hem yüzme öğrendiği Yaz Yüzme Havuzları Kapanış Programı gerçekleştirildi.

Yaptığı projeler ve çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Ümraniye Belediyesi, tatile gidemeyen çocuklar için ücretsiz yüzme eğitimi verdi. Her yıl olduğu gibi Yaz Yüzme Havuzları'na bu yıl da çocukların ilgisi oldukça yoğundu. Ümraniye Belediyesi'nin "Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın" sloganıyla başlattığı ve her yaz binlerce çocuğun yüzme öğrendiği Yaz Yüzme Havuzları Kapanış Töreni, Şehit Köksal Karmil İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleşti. Kapanış programına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz'ın yanı sıra; Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri, kurs öğretmenleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Temmuz ayında kayıtları başlayan ve 7 hafta süren etkinlikte 7 bini aşkın çocuk yüzme eğitimi aldı. Ümraniye'nin 15 farklı noktasında bulunan okulların bahçesine portatif yüzme havuzları kuruldu. Kurulan havuzlarda gerekli filtrasyon ekipmanları mevcut olup düzenli olarak ph-klorlama yapıldı.  Tatilde İstanbul'da kalan Ümraniyeli çocuklar haftada 2 gün profesyonel yüzme hocalarından yüzme eğitiminin yanı sıra değerler eğitimi de aldı.

Ümraniye Belediyesi Mehter Takımının gösterisiyle başlayan törende Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Belediyesi'nin spora ve eğitime verdiği öneme değinerek, yaptığı çalışmalar ve projeler için Başkan Hasan Can'a teşekkürlerini sundu.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Ebru Aracı, "Öğrencilere böyle güzel fırsatlar sunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can kapanış programındaki konuşmasına yazın olduğu gibi kışın da kış spor oyunlarının, geleneksel çocuk oyunları festivallerinin düzenlendiğini belirterek başladı. Atletizmden satranca birçok spor alanında başarılı sporcular yetiştirildiğini ve yetiştirilmeye devam edileceğini, çocukların spor yaparak sağlıklı büyüyeceklerini böylece kötü alışkanlıklardan uzak duracaklarını söyleyen Başkan Hasan Can; "Tam 4 senedir bu havuzları kuruyoruz. Ümraniye’de çocuklarımıza daha geniş imkânlar sağlamak için okullarımızda, kapalı yüzme havuzlarındaki hijyen şartları ne ise aynı şartlarda bu portatif yüzme havuzlarını kurduk. Yaz geldiği zaman maddi durumu müsait olmayan ve tatil yapamayan öğrencilerimizin boynu bükük kalmasın diye 14 yıldır spor okulları açıyoruz. Bunu bizim çocuklarımıza olan borcumuz olarak görüyoruz” diyerek herkesin yaklaşan Kurban Bayramını kutladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ise Ümraniye Belediyesi’ne ve Başkan Hasan Can'a çocukların yaz aylarında da etkinliklere katılarak kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağladığı, sosyal ve kültürel faaliyetler için teşekkürlerini sundu.

Yaz Yüzme Havuzları Kapanış Programı madalya merasimi ile sona erdi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık