solyanreklam
sagreklam

Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali Tanıtıldı!

Mayıs ayında gerçekleşecek olan Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali, Dünya Barı...

Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali Tanıtıldı!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Akaretler barış çiçekleriyle donatıldı…

Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde 2016 yılı mayıs ayında gerçekleşecek olan "Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali"nin tanıtım toplantısı 21 Eylül Dünya Barış Günü’nde çiçeklerle süslenen Akaretler Yokuşu’nda gerçekleştirildi.


Akaretler Yokuşu tanıtım toplantısına özel olarak süslenirken; tank, savaş uçağı ve postal gibi savaş simgelerinin üzerine yapılan çiçek süslemeleri vatandaşların beğenisini topladı.



Barış için bir dal yeter…

Teması "Barış" olan festivalin tanıtım günü olarak ise özellikle "21 Eylül Dünya Barış Günü "seçildi.



Tanıtım programına Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Chelsea Flower Show’un direktörlüğünü yapan Stephen Bennett, Türkiye’de görevli bazı büyükelçi ve konsoloslar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üç semavi dinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şair Nedim ve Süleyman Seba Caddelerinin birleştiği bölgede yer alan Akaretler Sıra Evleri, tanıtım toplantısı için özel olarak süslendi. Binalar ve kaldırımlar çiçeklerle donatıldı. Birçok kişi çiçekler ile süslenmiş tank ve savaş uçağının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.



Barışın, sevginin ve çok renkliliğin simgesi olan Beşiktaş’ta yapılacak olan festival ile farklı bir hava katacaklarını ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali’nin bir mesajı var. O yüzden barış temalı bu festivali çok önemsiyoruz. Çiçekler barışı simgeliyor. Silah, mermi değil çiçek olsun. Tanklar top değil, çiçek dağıtsın.” şeklinde konuştu.

Çiçeklerin sanat ile birleşmesi ile tüm dünyaya barış mesajı veren "Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali” tanıtım toplantısı dolayısıyla vatandaşlara Beşiktaş ilçesini detaylı bir şekilde anlatan bir kitap ve çiçek hediye edildi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık