solyanreklam
sagreklam

UĞUR MUMCU, MUDANYA’DA KENDİ ADINI TAŞIYAN SALONDA ANILDI

UĞUR MUMCU, MUDANYA’DA KENDİ ADINI TAŞIYAN SALONDA ANILDI

UĞUR MUMCU, MUDANYA’DA KENDİ ADINI TAŞIYAN SALONDA ANILDI
  • 25 Ocak 2017, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediyesi, ölümünün 24’üncü yıldönümünde gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu kendi adını taşıyan Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Sunay Akın ve Cihan Yıldız’ın sahne aldığı etkinlikle andı.

24 Ocak 1993 yılında Ankara’da evinin önünde bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu için Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen anma gecesine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Mudanyalı katılım sağladı. Sunay Akın ve Cihan Yıldız’ın sahne aldığı anma gecesinde şarkılar ve türküler hep bir ağızdan söylenirken, Sunay Akın Uğur Mumcu ve katledilen gazetecilerin bilinmeyenlerini anlattı.
KATLEDİLEN GAZETECİLER ANILDI
Mustafa Kemal Atatürk ve Uğur Mumcu başta olmak üzere Ahmet Samim, Hrant Dink, Abdi İpekçi, Nazım Hikmet, Hasan Tahsin, Türkan Saylan, Resneli Niyazi gibi isimlerin hayatlarından kesitler sunan Sunay Akın, bilinmeyenleri ve merak edilenleri gözler önüne serdi. Etkili anlatımı ve öz eleştirileriyle farkındalık yaran Akın, sorgulamayan ve araştırmayan bir toplum olduğumuza da dikkat çekti. “Aslında önemli olan el değil, bir ışık vardır yüzyıllardır elden ele taşınan. Önemli olan el değil o ışığın kendisidir” diyen Akın, “Biz aslında bu gece insanı insan yapan ışığı anlatmaya çalıştık.    O ışık hiç sönmeyecek, karanlıkları hep aydınlatacak. Nazım Hikmet’in dediği gibi düşmana inat bir gün fazla yaşayacağız” ifadelerini kullandı. Sunay Akın’a eşlik eden Cihan Yıldız ise söylediği türkü ve şarkılar ile geceye katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. Yıldız’ın söylediği şarkılara eşlik eden Mudanyalılar, gece sonunda “Uğurlar Olsun” adlı şarkıyı hep bir ağızdan seslendirerek Uğur Mumcu ve katledilen gazetecileri andı.
“ÖNEMLİ DERSLER ÇIKARDIK”
Sunay Akın’ın anlatımlarında eksik yanlarını gördüklerini, araştırma ve sorgulama ile bilginin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha farkına vardıklarının altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bu gece anlatılanlardan çok önemli dersler çıkardık. 2014’te Mudanya’da doğan demokrasi, cumhuriyet ve özgürlük güneşi tüm ülkemizin üzerinde doğacaktır. Eğer değişmez ise Nisan ayında gerçekleşecek referandumda hayırlısıyla cumhuriyetimize sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı. Türkyılmaz, etkinlik sonunda Sunay Akın ve Cihan Yıldız’a teşekkür ederek, çeşitli hediyeler verdi.  

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık