solyanreklam
sagreklam

TÜRKYILMAZ’DAN OPERASYON AÇIKLAMASI

TÜRKYILMAZ’DAN OPERASYON AÇIKLAMASI

TÜRKYILMAZ’DAN OPERASYON AÇIKLAMASI
  • 07 Kasım 2014, Cuma 0:00

TÜRKYILMAZ’DAN OPERASYON AÇIKLAMASI 

Mudanya Belediyesi’nde geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve 2 kişinin tutuklanması ile başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin tartışmalar sürerken;  Başkan Hayri Türkyılmaz’dan açıklama geldi. 4 Kasım 2014 Salı günü bazı belediye çalışanlarının evlerine operasyon düzenlendiğini doğrulayan Türkyılmaz, operasyonun kendi dönemleri ile ilgisi olmadığını önceki dönem Hasan Aktürk’ün başkanlığını yaptığı AKP’li belediyeye yönelik rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda devam eden soruşturmanın uzantısı olduğunu söyledi. 2013 yılı 23 Eylül’de Hasan Aktürk dönemindeki AKP’li Mudanya Belediyesine yolsuzluk iddialarına ilişkin operasyon düzenlenmiş, aralarında geçmiş dönemin belediye başkan yardımcılarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

YOLSUZLUK VE RÜŞVET OPERASYONUNDA İKİNCİ DALGA

Mudanya Belediyesi’ne yönelik geçmiş dönem operasyonun ikinci dalgasında jandarma, 4.11.2014 günü sabaha karşı bazı belediye çalışanlarının evlerine operasyon düzenledi.  14 Belediye çalışanının ifadesine başvurulurken,  Mudanya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde görevli 2 çalışan ifadelerinin ardından gözaltına alındı. Aktürk döneminde Belediye İmar ver Şehircilik müdürlüğü bünyesinde görevli İ.Ö ve belediyede halen zabıta olarak görev yapan M.T,  jandarmadaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları istemiyle adliyeye sevk edildi. Mudanya Adliyesi’nde hâkim karşısına çıkan zanlılar, sabaha karşı 04.00 sıralarında görevi kötüye kullanmak ve rüşvet alıp vermek suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

TÜRKYILMAZ: GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMASINI EN ÇOK BEN İSTİYORUM…

Operasyonun ardından gözlerin çevrildiği Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz bazı basın yayın organlarında 2 kişinin tutuklanması ile sonuçlanan soruşturmanın kendi dönemlerinde yolsuzluk ve rüşvet olayı olmadığını olayın geçmiş dönemde yaşandığını söyledi.  Türkyılmaz,  gerçeklerin bir an önce ortaya çıkmasını en çok kendisinin istediğini söyledi. Operasyonun 2012 yılına ait bir olaydan kaynaklandığını ancak soruşturmanın henüz tamamlandığını ifade eden Türkyılmaz,  soruşturmaya ilişkin birçok ayrıntının önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağını belirtti.   Belediyenin artık güvenli ellerde olduğunun altını çizen Türkyılmaz, ‘’CHP’li belediye olarak yepyeni bir sayfa açtık, haramilere, yolsuzluklara geçit vermeyeceğiz, Mudanya Belediyesi’nde geçmiş dönemde yapılan hukuksuz, kanun dışı uygulamaların ortaya çıkmasını ve adaletin yerini bulmasını en çok ben istiyorum. Operasyonun devamının geleceğini tahmin ediyoruz ’ ’diye konuştu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık