solyanreklam
sagreklam

TÜRKYILMAZ; “ZEYTİN DALI İLE HEMŞEHRİLERİMİZE UMUT OLUYORUZ”

TÜRKYILMAZ; “ZEYTİN DALI İLE HEMŞEHRİLERİMİZE UMUT OLUYORUZ”

TÜRKYILMAZ; “ZEYTİN DALI İLE HEMŞEHRİLERİMİZE UMUT OLUYORUZ”
  • 07 Ocak 2016, Perşembe 0:00

Mudanya Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında bir ilki gerçekleştirerek, hayata geçirdiği “Zeytin Dalı” projesi ile ihtiyaç sahipleri ve engelli vatandaşlara umut olmayı sürdürüyor.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın en çok önem verdiği projelerin başında gelen Zeytin Dalı Projesi ihtiyaç sahibi ailelere ve kimsesiz vatandaşlara ve engelli vatandaşlara umut olmaya devam ediyor. Ev temizliğinden, kişisel bakımlara, gıda ve giyecek yardımlarından, sağlık hizmetlerine kadar birçok alanda yardım elini uzatan Zeytin Dalı ekibi, 2015 yılı içerisinde yaklaşık 2100 evi ziyaret etti. İhtiyaç sahibi ailelere gıda, giyecek ve eşya yardımları yapılırken, bay ve bayan kuaförleri çoğunluğu kırsal alanda olmak üzere saç kesimlerini gerçekleştirdi. Düzenli kontrolleri için hastanelere gitmek zorunda olan yaşlı ve ihtiyaç sahibi hastaların ve engelli vatandaşların nakli gerçekleştirilirken,  periyodik olarak hasta ziyaretleri yapılıyor.
A’DAN Z’YE HİZMET VERİLİYOR
Yaptığı çalışmaların yanında temizlik faaliyetleri de yürüten ekip, 36 mahalle ile Tirilye’de, sağlık ocakları, camiler, okul çevreleri, köy meydanları, umumi tuvaletler, muhtarlıklar, mesire alanları, yol ve sahil bandında temizlik çalışması yaptı. Çayönü, Yörükyenicesi ve Göynüklü Mahallelerinde üç vatandaşın evini tamamen yenileyen ekip, engellilere de 12 engelli sandalyesi ve üç yürüme aparatı temin etti. 2016 yılı için çalışmalarını sürdüren ekip, ev ev dolaşarak, Hane Gözlem Formu dolduruyor. İlçenin sosyal, ekonomik ve sağlık durumlarını tespit eden ekip, vatandaşların her türlü taleplerini öğreniyor.
“KİMSE KİMSESİZ KALMAYACAK DEDİK”
Göreve geldiklerinde söz verdikleri Zeytin Dalı Projesi’nin hayata geçmesinden ve aldıkları olumlu tepkilerden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “2016 yılı içerisinde de bu projemize yeni çalışmalar ekleyeceğiz. Yaşlılarımıza, ihtiyaç sahibi ailelerimize ve engellilerimize kimsenin vermediği hizmeti ve önemi veriyoruz” dedi.  İhtiyaç sahibi ailelerin ve vatandaşların yardımına koşan ekibin büyük bir hizmet verdiğini de sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Bunların tamamını ücretsiz gerçekleştirerek, hemşehrilerimize umut oluyoruz. Kimse kimsesiz kalmayacak diyerek çıktığımız bu yolda hizmetlerimiz artarak devam edecek. Uğur Böceği projemizi de yakın zamanda hayata geçirerek, ‘Kimse yatağına aç girmeyecek’ söylemimize de yerine getirmiş olacağız” diye konuştu.            

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık