solyanreklam
sagreklam

TÜRKYILMAZ: “O GECE HİÇ UYUMADIM”

TÜRKYILMAZ: “O GECE HİÇ UYUMADIM”

TÜRKYILMAZ: “O GECE HİÇ UYUMADIM”
  • 09 Şubat 2015, Pazartesi 0:00

TÜRKYILMAZ: “O GECE HİÇ UYUMADIM”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, çok amaçlı kültür merkezi olarak projelendirilen eski Tekel Binası’nın bulunduğu alanın son anda Hazine’ye devredilmesiyle ilgili, “Son dakikada yapılan bu uygulamaya bir anlam veremedik. Müracaatımızı yaptık ve gerekli hassasiyetin gösterilerek tahsisin yeniden belediyemize verilmesini bekliyoruz” dedi.

Mudanya Belediye Meclis Toplantısı’nın Şubat ayı Olağan Oturumu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapılan Meclis Toplantısı’nda, ilçedeki projelerle ilgili bilgi veren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, İskele Meydanı’ndaki eski Tekel Binası’nı kapsayan 3 bin 723 metrekarelik alanı Mudanyalılara kazandırmak amacıyla çok amaçlı kültür merkezi olarak planladıklarını, ancak son anda Bursa Valiliği’nden gelen yazıyla tahsisin Mudanya Belediyesi’nden alınarak Hazine devredildiğini ifade etti. Türkyılmaz, “29 Ocak’ta temelini atmayı planladığımız Çok Amaçlı Kültür Merkezi’mizin proje dahil, bina iç ve dışını en ufak ayrıntısına kadar her türlü hazırlıkları yapılmıştı. Temel atmayı hayal ederken, bir gün önce yani 28 Ocak’ta son dakikada Bursa Valiliği’nden gelen yazıyla elimizden alınarak Hazine’ye devredildiğini üzülerek öğrendik. Devir yazısı akşam saatlerinde geldi ve yazı 5 dakika sonra gelmiş olsaydı, ruhsatını imzalamış olacaktık ve bu aşamada iptali zor olacaktı” dedi Son dakikada yapılan bu uygulamaya bir anlam veremediklerini vurgulayan Türkyılmaz, “Üzüntüm o kadar büyüktü ki o gece hiç uyumadım. Ama mücadelemizi sürdüreceğiz. İtirazımızı resmi makamlara yaptık ve şuan beklemedeyiz” diye konuştu. MHP ve AKP Grup Sözcüleri de, Başkan Türkyılmaz’ın üzerinde büyük bir titizlikle çalıştığı projenin gerçekleşmesi ve yeniden belediyeye devri için gerekli desteği vereceklerini ve yapılan uygulamanın üzücü olduğunu ifade etti. 
“ADALET İSTİYORUZ!”
Meclis Toplantısı’nda, son günlerde kamuoyundaki belediye binasının 1,5 katının kaçak olduğu ve bu konuda çıkan haberlerle ilgili eleştirilere cevap veren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Temiz, dürüst, ahlaklı belediyecilik nasıl olur gösterdik ve görev süremizin sonuna kadar da göstermeye devam edeceğiz. Belediyemizin en üst katı günlerdir kamuoyu gündeminden düşmedi. Buradan bir kez daha konuya açıklık getirmek istiyorum. Son 1,5 katı biz eklemedik. Kullanılmaz durumdaki bu alanı tadilattan geçirerek, Mudanyalılara yakışır, beyaz ve temiz koltuklarla düzenledik. Bugün baktığımızda BUSKİ binası kaçak değil mi, ya da diğer belediyelerde kaçak bölümler yok mu? Ben adalet istiyorum. Aynı uygulama herkese yapılıyorsa, bende bu binayı yıkarım. Adalet herkese uygulanmalı. 1. Derece Doğal Sit Alanı’nda yapılan başka yapılar da yıkılsın, biz de seve seve yıkarız” dedi.

CEMEVLERİNE İBADETHANE ONAYI

Mudanya Belediye Meclis Toplantısı’nda CHP Grubu’nun önergesiyle, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları doğrultusunda cemevlerinin ibadet yeri kabul edilmesi ve belediye olanaklarından diğer ibadethaneler gibi yararlanması AKP ve MHP’nin çekimser oyları sonucu oy çokluğuyla kabul edildi. cemevlerinin ibadet yeri kabul edilmesi sonucu, bu alanlara belediyeler hizmet götürebilecek.
 

“POROY’DAN ATKI SÜRPRİZİ”
Meclis Toplantısı’nda CHP Grup Sözcüsü Akın Poroy’dan atkı jesti geldi. Poroy kendi imkanları ile Mudanyaspor’a destek vermek ve takımın tanıtılması amacıyla meclis üyelerine atkı dağıttı. Başkan Türkyılmaz ise, ilçedeki spor kulüplerinin başarılarına dikkat çekerek, tüm takımları kutladı. Belediye olarak spora ellerinden gelen desteği verdiklerinin de altını çizen Türkyılmaz, önümüzde ki zamanlarda Mudanya’nın adının sporla da duyulacağına vurgu yaptı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık