solyanreklam
sagreklam

TÜRKYILMAZ: ”MUDANYAMIZDAN BARIŞ SESLERİ YÜKSELECEK!”

TÜRKYILMAZ: ”MUDANYAMIZDAN BARIŞ SESLERİ YÜKSELECEK!”

TÜRKYILMAZ: ”MUDANYAMIZDAN BARIŞ SESLERİ YÜKSELECEK!”
  • 12 Ağustos 2015, Çarşamba 0:00

TÜRKYILMAZ: ”MUDANYAMIZDAN BARIŞ SESLERİ YÜKSELECEK!”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ, DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISINDA, 30 AĞUSTOS’TA MUDANYA KUMYAKA SAHİLİNDE 460 KİŞİYLE ‘BARIŞ SEMBOLÜ’ YAPILARAK, TÜM DÜNYAYA BARIŞ MESAJI VERİP, GUINNESS REKORLAR KİTABINA GİRMEYE ADAY OLDUKLARINI AÇIKLADI.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Kumyaka Sahili’ndeki İskolya Çay Bahçesi’nde düzenlediği basın toplantısında, 30 Ağustos’ta tüm dünyaya barış mesajı vermek, Kumyaka Sahilinde 460 kişiyle barış sembolü yapılarak Dünya Rekorlar Kitabı’na girilmesi hedeflenen etkinliği kamuoyuyla paylaştı. Mudanya Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda basın mensubunun büyük ilgi gösterdiği basın toplantısında konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Dünya’da barış kenti olmayı hak eden birkaç kentten biri olan Mudanyamızda, ‘Sonsuza Dek Barış’ diye haykırmak amacıyla bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, Mudanya’da 460 gönüllü, tek ses olup ulaşabildiği herkese; “Savaşta kazanan taraf olmadığını” bir kez daha hatırlatmak için bir araya geliyoruz. Dedik ki; Mudanyamız dünya barış şehri olma yolunda ve bizler de üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Çünkü bir kentin belediye başkanı, kentiyle ilgili bütün değerleri öne çıkarmalı, o kenti bütün Türkiye ve dünyaya, tüm güzellikleriyle tanıtılmalı. Bizler de bunu yapıyoruz” diye konuştu. Başkan Türkyılmaz, ekinliğin tüm Türkiye ve dünyaya duyurulması, projenin amacı ve tüm etkinliklerinin, www.sonsuzadekbaris.org adresinden, sosyal medya paylaşımlarının ise facebook üzerinden ‘sonsuzadekbarış’ beğeni sayfasından takip edilebileceğini ifade etti.

“SONSUZA DEK BARIŞ!”

Başkan Türkyılmaz, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanyamızı tüm Türkiye ve dünyaya duyurmaya çalıştıklarını vurgulayarak, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum ortada, her gün şehit haberleri yüreğimizi burkmakta. Dünyanın her noktasında savaşlar, her gün daha da artarak devam ediyor. Birçok masum insan, bebekler ölüyor. Artık insanlar ölmesin, yavrularımız ölmesin, komşumuz, tanıdığımız veya tanımadığımız o insanlarımız ölmesin. Biz artık buna dur demek istiyoruz. Bu projenin manevi yönü, bu açıdan da çok önemli. Bizler, barış duygularını, insanı insan yapan bu duyguyu öne çıkarıp haykırmamız gerekiyor. Bunun için yolu çıktık. Mudanya’dan barış sesleri yükselecek. Bu sesler öyle bir yükselecek ki, hem ülkemiz için, hem dünyamız için; barış olmazsa olmaz! İnsanlığın yaşayacağı en güzel duygu olan ‘BARIŞ’ duygusunu dünyanın her yerinde yaşatacağız ve haykıracağız” dedi.

“DÜNYA REKORUNA TANIKLIK EDİN”

Başkan Hayri Türyılmaz, "Barış, özgürlük, demokrasi, insanı seven, insan sevgisiyle dopdolu Mudanyamızda, “Sonsuza Dek Barış” diye tüm dünyaya haykırmak için, Mudanyalı hemşehrilerimizle, meclis üyelerimizle, belediye çalışanlarımızla, basın mensuplarımızla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bir araya geleceğiz. El ele vermiş 460 kişi, bu mesajı ölümsüzleştirmek için suda “BARIŞ“ sembolü oluşturarak, savaşın akıttığı kanı suya bırakıp; “Arıt Bizi…” diyecek. Bu muhteşem görüntü havadan fotoğraflanarak gelecek kuşakların barış simgesi olacak. Mudanyamızın güzel mahallesi Kumyaka sahilimizde gerçekleşecek interaktif etkinlik, sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin Dünyaya duyuracağı “Sonsuza Dek Barış“ın sesi olacak. Mükemmel bir organizasyon olacağına inanıyorum. 460 yüzücü ile gerçekleştireceğimiz organizasyon, Guinnes Rekorlar kitabına girmek için resmi aday olmuştur. Rekor denemesi İngiltere’den gelecek olan Resmi Guinness Hakemi ve Resmi gözlemciler huzurunda tamamlanacak ve sonuç aynı gün etkinlik sonunda Guinness hakemi tarafından resmi olarak açıklanacak. Savaşın gölgesinde kutlanacak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, umutla beklenen “BARIŞ” dolu günler adına “Yurtta Sulh Cihanda Sulh“ sözlerinin anlamı, suda oluşturacağımız “BARIŞ“ sembolü ile perçinlenecek. Bu yıl 30 Ağustos’ta Mudanyamızdan yalnızca ‘BARIŞIN SESİ YÜKSELECEK’. Yüzyıllardır farklı ırk, din ve dillere toprak olmuş Mudanyamızda yaşanacak bu muhteşem günde bir dünya rekoruna şehitlik etmek için herkesi bekliyoruz” diye konuştu. Başkan Türkyılmaz, “Daha önce; 2400 gönüllü ile 2012’de İzmir Konak’ta “ izindeyiz”, 5990 gönüllü ile 2013’de Bursa Nilüfer’de “ duruyoruz ” ve 2014’de 6000 gönüllü ile Ankara’da “ Anıtkabirdeyiz “ projeleri ile Dev Atatürk Portreleri oluşturan , fotoğraf sanatçısı Cumhur AYGÜN ve ekip arkadaşları ile bu kez suda gerçekleşecek etkinlikle Mudanya’dan “Sonsuza Dek Barış“ diye haykıracağız" diye konuştu. 

NASIL KATILACAKSINIZ?

Gönüllü katılımcı olmak ve barışı tarihe yazmak için 14-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında Mudanya Kent Konseyi'ne 10:00 - 20:00 saatleri arasında şahsen başvurup form doldurarak kaydınızı yaptırabilirsiniz. Unutmayın ! Bu etkinlik tamamen başvuru tarihleri arasında ilk kayıt yaptıran 460 kişi ile gerçekleşecektir. Etkinlik öncesinde kayıt ya da rezervasyon gibi bir ihtimal olmayacaktır. Etkinliğe katılabilme şartları şunlardır: - 15 yaşından gün almış olmak. (Reşit olmayan katılımcılar için ailelerinin yazılı izni gerekmektedir.) - İyi derecede yüzme bilmek - Herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak. Kumyaka'ya gelip, kayıt masalarından sıra numaranızı, can yeleğinizi ve şortunuzu teslim aldıktan sonra, etkinlik alanında bulunan soyunma kabinlerine yönlendirileceksiniz. Hakemlerin gözetiminde suya girerek sıra numaranızla eşleşen mantar dubayı bulacak ve 30 dakika kadar hareketsiz kalarak barışı suya yazıp tarihe geçeceksiniz. 460 kişinin Kumyaka sahilinde gerçekleştireceği bu eşsiz görüntü, hava fotoğrafları ile ölümsüzleşecek, tüm etkinliğin hazırlık sürecini ve tamamlanmasını içeren video belgeseller de tarihe bırakılacak. Savaşın gölgesinde kutlanacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, umutla beklenen barış dolu günler adına, "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" sözlerinin anlamı suda oluşturacağımız Barış sembolü ile perçinlenecek.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık