solyanreklam
sagreklam

TÜRKYILMAZ, “MUDANYA’DA MUCİZE YARATIYORUZ”

TÜRKYILMAZ, “MUDANYA’DA MUCİZE YARATIYORUZ”

TÜRKYILMAZ, “MUDANYA’DA MUCİZE YARATIYORUZ”
  • 11 Nisan 2016, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2’inci oturumunda görüşülen 2015 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile onaylandı.


Mudanya Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2’inci oturumu CHP’den 14, AKP’den 7 ve MHP’den 3 üyenin katılımı ile gerçekleşti. 2015 Yılı Faaliyet Raporu’nun oy çokluğu ile onaylandığı toplantıda, Mudanya Belediyesi Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, faaliyet raporunun görüşüldüğü sırada, Meclis Başkanlığı kürsüsünü Meclis 1. Başkan Vekili Erkan Altıntaş’a bıraktı. Mudanya Belediyesi’nin 2015 yılı faaliyetleriyle ilgili söz alan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ellerinde ki kısıtlı imkanlarla Mudanya’da mucize yarattıklarını söyledi.
“İŞİMİZİ SEVGİYLE GÖNÜLDEN YAPIYORUZ”
30 Milyon TL’lerde olan borçları yarı yarıya düşürdüklerini anlatarak sözlerine başlayan Türkyılmaz, “Hizmetlerimizi gerçekleştirmemizde emeği geçen başta tüm personelime ve Mudanyalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Sevgi ve gönülden gelen işler yapıyoruz. Söz verdiğimiz projeleri mutlaka bitirilmesi ve Mudanya’yı değerleriyle geleceğe taşıyacağız” dedi. Çok önemli mesafeler aldıklarını ifade eden Türkyılmaz, “Belediyemizde ki anlayış tamamen değişti. Belediyemizde hiç kimse zorlanmadan yasalar ve mevzuat çerçevesinde, ötekileştirmeden, ön yargılı davranılmayan bir belediyecilik anlayışını yarattık” dedi.
“TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR BELEDİYEYİZ”
En uzaktaki mahalleden en yakın mahalleye kadar hizmetleri sırasına koyarak plan ve program çerçevesinde gerçekleştirdiklerini belirten Türkyılmaz, Türkiye’de bu kadar kısıtlı imkanlarla çok işler yapan örnek gösterilecek bir belediye olduklarını vurguladı. İlk kez Mudanya Belediyesi’nde stratejik plan ve performans programının işleme konulduğunu da hatırlatan Türkyılmaz, “Elbette ki eksikliklerimiz olacaktır. Önümüzdeki yıllarda bu eksiklikleri gidererek, en ideali yakalamaya çalışacağız” dedi. Eleştirilere açık olduklarının da altını çizen Türkyılmaz, “Eleştirilerinizden mutlaka faydalanacağız. Eksikliklerimizi görerek düzelteceğiz. Bir dahaki sefere eksikliklerimizi azaltılmış olacaktır. 2016 faaliyet raporumuzu da eksiksiz olarak hazırlamak adına çalışacağız” ifadelerini kullandı.
“ELEŞTİRİLERİ YÜZÜMÜZE YAPIN”
“Kimin en sorusu varsa gelip belediyemize gelip bizlere sorsun” diyen Türkyılmaz, “Çünkü doğrusu bilgileriyle belgeleriyle bizlerin ellerindedir. Hesap verebilir, dürüst ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla bu kenti yönetiyoruz. Sosyal medya ve gazetelerde bunları paylaşarak, kendi yorumunu katarak, bir yere varmak mümkün değildir. Eleştirmek isteyenler gelsin yüzümüze söylesin. Alnımızda tek kara leke yok, bundan sonra da olmaz. Birileri anlasın, eleştirmek, karalamak, siyaset ve kendi çıkarları adına başka insanların günahına da girilmesin, yazıktır” dedi.
“TURİZM MASTER PLANI İLK OLACAK”
Görüşülen faaliyet raporu sonrasında yeniden söz alan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, muhalefet meclis üyelerinin yaptığı eleştirilere de cevap verdi.  Utanılacak bir belediyeden gurur duyulacak bir belediye anlayışını yarattıklarını söyleyen Türkyılmaz, “Cumhuriyet’in kurulduğu ilçe olmasına rağmen bilinmeyen bir Mudanya’dan, bilinen ve imrenilen bir ilçe bir belediye haline geldik” dedi. Eleştirilerde bulunan meclis üyelerinin faaliyet raporunu incelemesi gerektiğini de belirten Türkyılmaz, “Turizm Master Planı sizlere de sunulacak. Mudanya’da tarımsal, turizm ve bilimsel anlamda olan ne varsa bunları size sunacağız. Buda ilklerden biridir” dedi.
“EMANETİNİZ EMİN ELLERDE”
Göreve geldiklerinden beri 900 adet çöp konteynırı aldıklarını belirten Türkyılmaz, “Yeni konteynırların hurda diye satıldığı bir dönemi gördük. O dönemden bugünlere geldik” dedi. Elle tutulur bir eleştiri olmadığından faaliyet raporunun ne kadar doğru yapıldığını gördüklerini de sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Bizim aşkımız hizmet aşkı, bizim aşkımız insan aşkıdır, bizim aşkımız Cumhuriyet aşkıdır. Bundan da asla vazgeçmeyeceğiz. Doğru olan neyse yapmaya devam edeceğiz. Herkes rahat olsun. Mudanyalıların bizlere verdiği emanet emin ellerdedir” ifadelerini kullandı.   

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık