TÜRKYILMAZ: “GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ!”

• 21 Ekim 2015, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşiminde, belediye hizmetlerini eleştirenlere, “Mudanyalı hemşehrilerimin hakkını sonuna kadar savunuyoruz ve bu güne kadar yaptıklarımızı hemşehrilerimiz, memnuniyetleriyle takdir ediyorlar. Bazıları memnun olmayabilir, ama güneş balçıkla sıvanmaz. Kısıtlı bütçemizle Mudanyalı hemşehrilerimize hizmet etmeye çalışırken, Büyükşehir Belediyesi ise Mudanya’dan aldıklarıyla güçleniyor” yanıtını verdi. Mudanya Belediyesi’nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2.Birleşimi’nde, 2016 yılı bütçesi 61 milyon 999 bin 300 TL olarak, oy çokluğuyla onaylandı. Tirilye Kültür Merkezi’nde yapılan Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2.Birleşimi’nde, 2016 yılı bütçesi görüşüldü. CHP Grup Sözcüsü Akın Poroy, Plan Bütçe Komisyonu olarak 9 günlük çalışma sonucunda, Mudanya Belediyesi’nin 2016 yılı bütçesinin gelir ve giderlerinin planlanarak 61 milyon 999 bin 300 TL olarak hazırlandığını, geçtiğimiz yıla oranla bu yılki bütçenin yüzde 4 oranında artış olduğunu ifade etti. Bütçeye ret oyu veren AKP Grubu, bütçe içinde yer alan maddelerden olan “Emlak vergilerinin taksitlendirilmesine, işçilerin fazla mesailerinin ödenmesine, fazla ödenen vergilerin belediye tarafından aide edilmsine” da ret oyu verdiklerinin hatırlatılması üzerine, mecliste yaşanan bu trajikomik olaya, meclis üyeleri ve katılımcılar tebessüm etti. Başkan Hayri Türkyılmaz, gerek meclis üyelerinin, gerekse kamuoyunda yapılan eleştirilerin doğru ve yerinde olması gerektiğini vurgulayarak, “Günahıma yeterince girdiniz, yazdıklarınız bundan sonra doğru olsun. Mudanyalı hemşehrilerimizin çok hassasiyetle üzerinde durduğu Marina kıyısındaki 8 katlı binalarla ilgili gerçekler de ortaya çıktı. Eski Belediye Başkanı ve meclis üyeleri hakkında, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Mudanyalı hemşehrilemizin hakkını sonuna kadar savunmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Ayrıca Mudanya Sahil Projesi ile ilgili düğümün çözülmediği, bununla ilgili önümüzdeki günlerde basın açıklamasıyla, tüm gerçekleri kamuoyunun bilgisine sunarak, herkese açıklayacağız. Kısıtlı bütçemizle Mudanyalı hemşehrilerimize hizmet etmeye çalışırken, Büyükşehir Belediyesi ise Mudanya’dan aldıklarıyla güçleniyor” diye konuştu. Meclis toplantısında ayrıca geçtiğimiz günlerde makamında uğradığı silahlı saldırıda yaralanan Kestel Belediye Başkanı Yener Acar’a da geçmiş olsun temennisinde bulunuldu.