solyanreklam
sagreklam

TÜRKYILMAZ, BÜYÜKŞEHİR’İ GÖREVİNİ YAPMAYA DAVET ETTİ

TÜRKYILMAZ, BÜYÜKŞEHİR’İ GÖREVİNİ YAPMAYA DAVET ETTİ

TÜRKYILMAZ, BÜYÜKŞEHİR’İ GÖREVİNİ YAPMAYA DAVET ETTİ
  • 03 Haziran 2016, Cuma 0:00

Mudanya Belediyesi’nin Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçenin en büyük sorununun ulaşım, trafik ve otopark olduğunu söyleyerek Büyükşehir Belediyesi’ni görevini yapmaya davet etti.

Mudanya Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1’inci oturumu CHP’den 10, AKP’den 6 MHP’den 2 üyenin katılımıyla Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Başkan Hayri Türkyılmaz’ın başkanlığında gerçekleşti. Gündem dışı olarak Ketendere mevkiinde yapılması düşünülen RO –RO İskelesi’nin konuşulduğu toplantıda Mudanya’nın en büyük sorununun ulaşım, trafik ve otopark sorunu olduğunu belirten Türkyılmaz, “RO-RO ile trafik sıkıntısı çözülemez hale gelecektir. Büyükşehir Belediyesi’ni önce bu sorunları çözmeye davet ediyorum” dedi.  RO- RO İskelesi’nin Gemlik Limanı’nda yapılmasının daha uygun olacağını söyleyen Türkyılmaz, “RO-RO İskelesi’nin yapımına kesinlikle karşı değiliz. Bizim mücadelemiz oradaki haklarımızı korumaktır” dedi. Mudanya’nın sanayi kenti değil turizm ve eğitim kenti olmasını her fırsatta dile getirdiklerini söyleyen Türkyılmaz, bu yönde çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.
“İLÇE VE ÜLKENİN ÇIKARLARI ÖN PLANDADIR”
18 Mayıs tarihinde mesai bitimine üç dakika kala, 20 Mayıs tarihinde Mudanya İskelesi’nin devir alınacağının kendilerine yazıyla iletildiğini belirten Türkyılmaz, “Apar topar devir alınan İskele, saniyeler içerisinde Büyükşehir Belediyesi’ne devir edildi. Bu konuda yargı sürecimiz devam ediyor. İlçenin ve ülkenin çıkarları söz konusu olduğunda kendi çıkarlarımız ve partilerin çıkarları söz konusu olamaz. Biz her zaman söylediğimiz gibi Mudanya’nın ve Mudanyalının hakkını korumaya devam edeceğiz” dedi.  İmam evleri konusunda sorulan sorulara da cevap veren Türkyılmaz, “Hiçbir imam benimle görüşmemiştir. Biz ilçe müftümüz ile bu konuyu görüştük. Kimse bu konuyu suiistimal etmesin. Biz yetkili kişilerle bu konuyu çözüme kavuşturduk” dedi.
AKP KOMİSYONDA KABUL, MECLİSTE RET ETTİ
Dereköy Mahallesi’nde emekli öğretmen Mümin Kabadayı tarafından ağaçlandırılan koruluğa Mümin Kabadayı isminin verilmesini komisyonda imza atarak kabul eden AKP’li meclis üyeleri meclis toplantısında ret oyu verdi. Komisyonda oy birliği ile alınan meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. Hükümet Konağı arkasında bulunan 1 No’lu dükkanın dernek binası olarak ihale çıkarılması oy birliği kabul edilirken, Güzelyalı’da bir bölüm hissesi Mudanya Belediyesi’ne ait olan arsanın okul yapılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na hissenin devir edilmesi oy birliği ile karara bağlandı.   
TAHSİS YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK
08 Temmuz 2012 tarihinde Mudanya Belediye Meclisi tarafından kent meydanı yapılması amacıyla 25 yıllığına Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen eski Güzelyalı Belediyesi’nin bulunduğu alanın geçen süre içerisinde herhangi bir çalışma yapılmaması gerekçesiyle tahsisin yeniden değerlendirilmesi amacıyla verilen önerge oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Mudanya Gençlik Spor Kulübü Hentbol Takımı’nın 25-30 Haziran tarihleri arasında Alanya’da katılacağı şampiyonada 14 sporcu ve 2 antrenörün şampiyona boyunca yol, konaklama ve gıda masraflarının belediye tarafından karşılanması oy birliği ile kabul edildi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık